Super Bloom: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα στον κόσμο κινδυνεύει από, τι άλλο, τον άνθρωπο

Super Bloom: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα στον κόσμο κινδυνεύει από, τι άλλο, τον άνθρωπο

Ορδές ανθρώπων από όλη την Αμερική -και όχι μόνο, σπεύδουν αυτές τις μέρες στη Νότια Καλιφόρνια για να δουν από κοντά ένα πραγματικό θαύμα της φύσης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην περιοχή. Ο λόγος για το περίφημο Super Bloom, την οργιώδη άνθιση των αγριολούλουδων που πλημμυρίζουν την κοιλάδα και στήνουν ένα σχεδόν παραμυθένιο σκηνικό. Φέτος μάλιστα ο αριθμός των επισκεπτών είναι τόσο μεγάλος που ένα κομμάτι ενός από τα δημοφιλέστερα μονοπάτια αγριολούλουδων του Riverside Country αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά.

«Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ τόσο μεγάλα πλήθη», είπε η περιβαλλοντολόγος Wendy Picht από το Metropolitan Water District στο KPCC radio του Los Angeles.

Το φετινό Super Bloom είναι το φαινόμενο που συμβαίνει όταν το έδαφος λαμβάνει μεγάλες ποσότητες νερού από τις βροχοπτώσεις, έπειτα από χρόνια ξηρασίας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι φέτος, είναι πως οι επισκέπτες παρεκκλίνουν από τα οριοθετημένα μονοπάτια για να τραβήξουν φωτογραφίες, καταστρέφοντας τα λουλούδια στο πέρασμά τους. Μερικοί κάθονται και πάνω τους ενώ κάποιοι άλλοι ποζάρουν για το Instagram κρατώντας ολόκληρα μπουκέτα από φρεσκοκομμένα αγριολούλουδα.

«Έγινε κάπως ξαφνικά, ο κόσμος άρχισε να αγνοεί τους κανόνες και τους οδηγούς των μονοπατιών», είπε η Picht στους Los Angeles Times. «Δεν τους αδικούμε κιόλας, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε».

Η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη που χρειάστηκε να κλιθούν ειδικοί στην περιοχή για να αξιολογήσουν τη ζημιά. Τα φυτά και οι σπόροι που καταστράφηκαν θα έχουν σημαντική επίδραση στην επόμενη σεζόν, ενώ κάποιες περιοχές μπορεί να χρειαστεί να μεταφυτευθούν.

Και όλα αυτά για μια εντυπωσιακή φωτογραφία στο Instagram που θα συγκεντρώσει μερικές εκατοντάδες like.

Παρά τα δυσάρεστα νέα, μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω το φετινό καλιφορνέζινο Super Bloom σε όλο του το μεγαλείο -για όσο προλαβαίνετε, έστω.

Super Bloom 2017