Χωριό ηλικίας 14.000 ετών ανακαλύφθηκε στον Καναδά

Χωριό ηλικίας 14.000 ετών ανακαλύφθηκε στον Καναδά
Youtube/ROCK THIS WORLD

Ένα αρχαίο χωριό που πιστεύεται ότι είναι ένας από τους παλαιότερους ανθρώπινους οικισμούς που βρέθηκε ποτέ στη Βόρεια Αμερική, ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε ένα απομακρυσμένο νησί στην Βρετανική Κολομβία.

Σύμφωνα με τον Independent το χωριό, το οποίο εκτιμάται ότι είναι περίπου 14.000 ετών, βρέθηκε σε ένα βραχώδες μέρος στο νησί Τρικέ, περίπου 500 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βικτόριας του Καναδά.

Μάλιστα, το χωριό εκτιμάται ότι παλαιότερο και από τις πυραμίδες της Αιγύπτου.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως τα αντικείμενα που έφεραν στο φως, μεταξύ των οποίων εργαλεία για άναμμα φωτιάς, αγκίστρια και λόγχες, χρονολογούνται από την εποχή των παγετώνων και αντικατοπτρίζουν το πώς ξεκίνησε ο πολιτισμός στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με το CTV Vancouver Island News.

Η Αλίσα Γκαβρέ, μεταπτυχιακή φοιτήτρια ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βικτόρια και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Hakai, η οποία συμμετείχε στις ανασκαφικές εργασίες, δήλωσε: Θυμάμαι όταν διαπιστώσαμε την ηλικία του χωριού, δεν το πιστεύαμε ότι ήταν τόσο παλιό. Το συγκεκριμένο εύρημα αλλάζει την ιδέα μας για τον τρόπο που κατοικήθηκε για πρώτη φορά η Βόρεια Αμερική».

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ένα μεγάλο μεταναστευτικό κύμα ενδέχεται να είχε λάβει χώρρα στην ακτή της Βρετανικής Κολομβίας.

Δημοφιλή