«Τεράστιο πρόβλημα με ναρκωτικά» στις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ

«Τεράστιο πρόβλημα με ναρκωτικά» στις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ
Navy SEAL frogman with complete diving gear and weapons in the water
Navy SEAL frogman with complete diving gear and weapons in the water
zabelin via Getty Images

Οι Navy SEALS θεωρούνται σήμερα ως μια από τις κορυφαίες ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις στον κόσμο. Η εκπαίδευσή τους είναι απίστευτα σκληρή, οι ικανότητές τους στο πεδίο της μάχης ασύγκριτες, οι δυνατότητες επέμβασής τους απλώς εικάζονται. Είναι οι άνθρωποι στους οποίους οι ΗΠΑ ανέθεσαν την δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν, αποστολή που εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία.

Κι όμως, αυτή η «ελίτ των ελίτ» στρατιωτική δύναμη είναι έρμαια ενός τεράστιου προβλήματος: όπως αποκάλυψαν μέλη τους στο CBS, οι Navy SEALS έχουν τεράστιο πρόβλημα με τα ναρκωτικά, ως αποτέλεσμα χαλαρών ελέγχων, προσθέτοντας ότι το σώμα κινδυνεύει να διαλυθεί εκ των έσω.

Οι τρεις SEALS που μίλησαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, ανέφεραν ότι οι συνάδελφοί τους κάνουν από χρήση ως κατάχρηση μιας τεράστιας γκάμας ναρκωτικών ουσιών, από μαριχουάνα και ecstasy, ως κοκαΐνη, ηρωίνη και μεθαμφεταμίνες, θέτοντας υπό σαφή αμφιβολία την ικανότητά τους στη μάχη και την ασφάλεια των πληροφοριών που διαθέτουν.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο στρατός υποχρεώνει τα μέλη του να περνούν από τακτικούς ελέγχους για χρήση ουσιών, οι ίδιοι δήλωσαν ότι δεν έχουν ελεγχθεί εδώ και τέσσερα χρόνια και ότι υπάρχουν συνάδελφοί τους που δεν έχουν περάσει από έλεγχο για μεγαλύτερο διάστημα.

Ήδη, πέντε SEALS έχουν αποστρατευτεί για πρόβλημα ναρκωτικών, ενώ η ηγεσία του σώματος εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο ελέγχων ακόμα και στη διάρκεια επιχειρήσεων, για να αντιμετωπίσει το διογκούμενο πρόβλημα.

Δημοφιλή