Οι Ρώσοι έφτιαξαν τον «Εξολοθρευτή». Ανθρωποειδές ρομπότ πυροβολεί με τα δύο χέρια και ετοιμάζεται για το διάστημα

Οι Ρώσοι έφτιαξαν τον «Εξολοθρευτή». Ανθρωποειδές ρομπότ πυροβολεί με τα δύο χέρια και ετοιμάζεται για το διάστημα

Το ανθρωποειδές ρομπότ FEDOR (Final Experimental Demonstration Object Research) ετοιμάζεται για το ταξίδι του στο διάστημα και συγκεκριμένα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το 2021 και εμπλουτίζει τις γνώσεις του. Το τελευταίο του επίτευγμα είναι η νεοαποκτηθείσα ικανότητα να πυροβολεί και με τα δύο του χέρια, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter που έκανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμήτρι Ρογκόζιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο δεν πρόκειται για τη δημιουργία ενός «εξολοθρευτή» αλλά στόχος του προγράμματος είναι να μάθει το ρομπότ βάσει των πολύπλοκων αλγορίθμων να προβαίνει άμεσα σε αξιολόγηση των καταστάσεων, να θέτει σε προτεραιότητα τους στόχους του και να λαμβάνει αποφάσεις.

«Δεν δημιουργούμε έναν εξολοθρευτή αλλά μια τεχνητή νοημοσύνη που θα έχει σπουδαία πρακτική χρησιμότητα σε διάφορους τομείς» τόνισε ο Ρογκόζιν, όπως μεταδίδει το Sputnik.

Το συγκεκριμένο ρομπότ αναμένεται να βοηθά τους αστροναύτες στις εξωτερικές εργασίες που θα γίνονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όμως όπως έγινε γνωστό η πρώτη αποστολή της ρωσικής επόμενης γενιάς στο διάστημα, το 2021 θα είναι χωρίς έμψυχο προσωπικό και επικεφαλής θα είναι το FEDOR.

Το νέο διαστημόπλοιο θα αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο πλέον Soyuz.

Όσον αφορά τον FEDOR μέχρι στιγμής γνωρίζει πως να χρησιμοποιεί μια σειρά εργαλείων, ξέρει να βιδώνει μια λάμπα και μπορεί να οδηγήσει αυτοκίνητο.

Δημοφιλή