Η Ιταλία ζητεί την απελευθέρωση του Ιταλού δημοσιογράφου που συνελήφθη στην Τουρκία για έρευνά του

Η Ιταλία ζητεί την απελευθέρωση του Ιταλού δημοσιογράφου που συνελήφθη στην Τουρκία για έρευνά του
Anna Stella / AGF

Η Ιταλία ζήτησε την απελευθέρωση του Ιταλού δημοσιογράφου Γκαμπριέλε ντελ Γκράντε που κρατείται για περισσότερο από μία εβδομάδα στην Τουρκία, όπου είχε πάει για να πραγματοποιήσει έρευνα για ένα βιβλίο που γράφει με θέμα το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ντελ Γκράντε συνελήφθη στις 9 Απριλίου κοντά στα τουρκικά σύνορα με τη Συρία και μεταφέρθηκε σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών στην πόλη Μούγκλα.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι εργάζεται για να διασφαλίσει ότι ο ντελ Γκράντε, εναντίον του οποίου δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, θα μπορέσει να λάβει νομική βοήθεια, θα τον επισκεφθεί κάποιος αξιωματούχος από το ιταλικό προξενείο και θα του επιτραπεί να επικοινωνήσει με την οικογένειά του.

«Όμως προφανώς αυτό δεν είναι αρκετό, διότι το υπουργείο Εξωτερικών ζητεί την απελευθέρωση του ντελ Γκράντε», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Προς το παρόν οι τουρκικές αρχές δεν έχουν απαντήσει.

Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι ανησυχεί για την κατάσταση του Ιταλού δημοσιογράφου και καταγγέλλει ότι η Ρώμη δεν έχει κάνει αρκετά για να πετύχει την απελευθέρωσή του.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή