Αστυνομικοί κατά αστυνομικών έξω από το Κογκρέσο της Βραζιλίας

Αστυνομικοί κατά αστυνομικών έξω από το Κογκρέσο της Βραζιλίας
Riot policemen in Rio de Janeiro.
Riot policemen in Rio de Janeiro.
Cesar Okada via Getty Images

Εκατοντάδες Βραζιλιάνοι αστυνομικοί προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Κογκρέσο της χώρας την Τρίτη, διαμαρτυρόμενοι για ένα σχέδιο αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης και μείωσης των επιδομάτων.

Οι αστυνομικοί έσπασαν την γυάλινη είσοδο του Κογκρέσου, όμως βρήκαν αντιμέτωπους τους συναδέλφους τους που έχουν αναλάβει την φύλαξη του κτιρίου. Αυτό που εκτυλίχθηκε ήταν μια σύγκρουση μεταξύ αστυνομικών, με εκείνους που εκτελούσαν το καθήκον τους να κάνουν χρήση δακρυγόνων κατά των συναδέλφων τους.

Η αμφιλεγόμενη πρόταση που κατατέθηκε στο Κογκρέσο έχει στόχο την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 65 έτη, την στιγμή που οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Βραζιλία εργάζονται συνήθως μέχρι το 54ο έτος της ηλικίας τους. Οι συντάξεις φαίνεται να ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό της χώρας.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην χώρα, έγιναν ορισμένες αλλαγές στην μεταρρυθμιστική πρόταση, με το συνταξιοδοτικό όριο να μειώνεται στα 60 έτη. Ωστόσο, 27 ενώσεις αστυνομικών ανακοίνωσαν ότι θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

Δημοφιλή