H μαρτυρία του πατέρα της Βασιλικής Πλεξίδα: «Έτσι σώθηκε από τη συντριβή του ελικοπτέρου η κόρη μου»

H μαρτυρία του πατέρα της Βασιλικής Πλεξίδα: «Έτσι σώθηκε από τη συντριβή του ελικοπτέρου η κόρη μου»

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η κόρη του και αρχιλοχίας, Βασιλική Πλεξίδα, ήταν προσδεμένη σε κάθισμα του ελικοπτέρου και λίγο πριν την πρόσκρουση στο έδαφος αυτό αποκολλήθηκε και εκείνη εκτινάχθηκε με συνέπεια να σωθεί.

«Αν όντως το ελικόπτερο μπλέχτηκε σε καλώδια της ΔΕΗ λίγο πριν τη συντριβή η ταλάντωση ήταν δυνατόν να προκαλέσει την αποκόλληση του καθίσματος» εκτιμούσαν πιλότοι ελικοπτέρου που μίλησαν στον σταθμό μας.

Άνδρες της ΔΕΗ που κλήθηκαν να αποκαταστήσουν τη βλάβη στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή αντίκρισαν την κοπέλα όρθια, δεμένη στο κάθισμά της, και σε κατάσταση σοκ.

Yπενθυμίζεται ότι οι νεκροί της συντριβής είναι οι Ιωάννης Τζανιδάκης Υποστράτηγος, Θωμάς Αδάμου Συνταγματάρχης, Δημοσθένης Γούλας ταγματάρχης και κυβερνήτης του Ελικοπτέρου και Κωνσταντίνος Χατζής Υπολοχαγός Συγκυβερνήτης.

Να σημειωθεί πως ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, ήταν εξαιρετικά έμπειρος, καθώς είχε 1.620 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του με το συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου, ενώ ο συγκυβερνήτης είχε 405 ώρες πτήσης.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ Βασίλειος Μπελεσιώτης τόνισε ότι το ελικόπτερο ήταν συντηρημένο, με υπόλοιπα ωρών πτήσεως. Ο κ. Μπελασιώτης ανέφερε επίσης ότι στην περιοχή την ώρα του δυστυχήματος υπήρχε περιορισμένη ορατότητα λόγω χαμηλής νέφωσης.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δημοφιλή