Εξερράγη βόμβα σε γραφεία της Eurobank στο κέντρο της Αθήνας

Εξερράγη βόμβα σε γραφεία της Eurobank στο κέντρο της Αθήνας
Eurokinissi

UPD - Χτύπημα στην «καρδιά» της Αθήνας κατάφεραν τρομοκράτες με στόχο υποκατάστημα της Eurobank που στεγάζει τη Διέυθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της τράπεζας, στην οδό Σάνταροζα 7, δρόμος που συνδέει την οδό Πανεπιστημίου με την οδό Σταδίου.

Η έκρηξη βόμβας ήταν ισχυρή και ακούστηκε σχεδόν σε όλο το κέντρο της πόλης. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε σχολικό σακίδιο το οποίο είχε τοποθετηθεί σε εσοχή του κτιρίου και εξερράγη στις 22.48, βράδυ Τετάρτης. Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών είχαν προλάβει να εκκενώσουν το δρόμο και έτσι δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν ισχυρός και η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων της τράπεζας και στα γύρω κτίρια.

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σημάνει συναγερμός. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι δράστες δεν αποκλείεται να είναι οι ίδιοι με αυτούς που τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν τοποθετήσει βόμβα στο υπουργείο Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας. Τότε ο μηχανισμός είχε εξουδετερωθεί από τους άνδρες των ΤΕΕΜ. Και σε εκείνη την περίπτωση η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε σακίδιο.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που θα ερευνήσουν τον χώρο και την περιοχή για την συλλογή υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού, αλλά και υλικού απο την περιοχή, κυρίως από κάμερες που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη

Δημοφιλή