Διαγραφή Παπακώστα: Η Πυθία, οι προειδοποιήσεις και οι αποδέκτες

Διαγραφή Παπακώστα: Η Πυθία, οι προειδοποιήσεις και οι αποδέκτες
(Photo by Andreas Papakonstantinou/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
(Photo by Andreas Papakonstantinou/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
Pacific Press via Getty Images

Σύμφωνα με την παράδοση όταν ο Δίας άφησε δυο αετούς, έναν προς την Ανατολή και έναν προς τη Δύση, αυτοί συναντήθηκαν στους Δελφούς. Εκεί ακριβώς χτίστηκε και το Μαντείο των Δελφών όπου θεωρήθηκε ότι ήταν ο ομφαλός της γης.

Η Πυθία - σε ρόλο ενδιάμεσου - επικοινωνούμε με το θεό Απόλλωνα και έδινε τους χρησμούς, που καταγράφονταν και ερμηνεύονταν από τους ιερείς.

Σύμφωνα με τα "γαλάζια" κομματικά πράγματα, ο τελευταίος χρησμός (προειδοποίηση) δόθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, από το ίδιο μέρος (τους Δελφούς) όταν ο πρόεδρος της ΝΔ βρισκόταν στην περιοχή και μάθαινε από τους συνεργάτες του για μια δήλωση της βουλευτή της Β´ Αθήνας Κατερίνας Παπακώστα πως "εφόσον η αξιολόγηση κλείσει, η ΝΔ θα πρέπει να τροποποιήσει το αίτημα για εκλογές, αλλιώς θα καταντήσει γραφική".

Η διορθωτική δήλωση που ακολούθησε από την κυρία Παπακώστα ότι "επρόκειτο για τηλεφωνική επικοινωνία και όχι δήλωση" ήταν το αποτέλεσμα μιας σειράς διαβουλεύσεων στην κορυφή της κομματικής ηγεσίας που ξεκινούσαν από την απλή επίπληξη, μέχρι και την διαγραφή της. Σίγουρα όμως ήταν η τελευταία προειδοποίηση.

Ίσως εκείνη τη χρονική στιγμή να ήταν και ένα θέμα εσωκομματικών ισορροπιών, με δεδομένο οτι μια "καρατόμηση" της εν λόγω βουλευτού, θα διατάρασσε κατά κάποιους τις σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή, στο στρατόπεδο του οποίου η ίδια δηλώνει ότι ανήκει.

Οι "γραμμές" όμως μπερδεύτηκαν ακόμα περισσότερο μετά τη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να "καθαιρέσει" την Κατερίνα Παπακώστα από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας , μετά την κριτική της τελευταίας στον Άδωνη Γεωργίαδη και το "αίτημα" που διατύπωσε μεσώ... Facebook για παραίτηση του από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος για όσο χρονικό διάσημα διαρκεί η εξεταστική επιτροπή για την υγεία.

Τα πράγματα στο τρίγωνο "Πειραιώς - Παναγή Κυριακού και... Β´ Αθήνας" περιπλέχθηκαν από μια ανάρτηση (στο Facebook και πάλι) του άλλοτε κυβερνητικού εκπροσώπου επί κυβερνήσεως Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου, την οποία πολλοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν ως τον "χρησμό" του πρώην Πρωθυπουργού ή έστω την επιθυμία του για το ποιον πραγματικά στηρίζει στην μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Αττικής, έστω και αν δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο...

Η επίμαχη ανάρτηση ήταν μια σαφής στήριξη στην κυρία Παπακώστα και ένα εξίσου ξεκάθαρο "καρφί" μέσω... Χατζηδάκη στον αντιπρόεδρο της ΝΔ που επίσης πολιτεύεται στην Β´ Αθήνας.

"Σήμερα θα σας αποκαλύψω κάτι το οποίο δεν κάνω συνήθως.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχα δώσει έναν από τους τέσσερις σταυρούς που δικαιούμαι ως ψηφοφόρος στην Β Αθηνών στην φίλη και πιστή Νεοδημοκράτισσα Κατερίνα Παπακώστα.

Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην της εκφράσω την προτίμηση μου και στις επόμενες εκλογές - οψέποτε γίνουν.

Ας το πάρει το ποτάμι:

Τον δεύτερο σταυρό μου τον έδωσα στον Κωστή Χατζηδάκη, σημερινό αντιπρόεδρο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Που έδωσα τους υπόλοιπους δυο σταυρούς θα μου επιτρέψετε να μην αποκαλύψω -- για την ώρα".

Σχεδόν ταυτόχρονα, η Κατερίνα Παπακώστα (και πάλι μέσω Facebook) δήλωνε για την απόφαση του κ.Μητσοτάκη "είμαι πάντοτε στην διάθεσή του, τις αποφάσεις του οποίου σέβομαι. Είμαι και παραμένω μάχιμος στρατιώτης κάτω από την σημαία της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή και δίχως αμφιταλαντεύσεις. Ανήκω σε μία μεγάλη ιστορική παράταξη, η οποία είναι η ελπίδα των Ελλήνων, την οποία υπηρετώ με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και της Ελληνικής κοινωνίας σε άγριους καιρούς.

Εύχομαι καλή επιτυχία στον κ. Ιάσωνα Φωτήλα".

Το μήνυμα της "μηδενικής ανοχής" από την πλευρά του Προέδρου της ΝΔ προφανώς και έφτασε στον αποδέκτη του, ωστόσο παραμένει ζητούμενο μέχρι ποσό ψηλά μπορεί να φτάσει, στην περίπτωση που την επόμενη φορά θα βρεθεί κάποιο άλλο στέλεχος - ίσως ακόμα πιο προβεβλημένο - έρθει να διαταράξει τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, αυτός που βγήκε κερδισμένος - έστω και δια της τεθλασμένης, είναι ο μέχρι πρότινος "ποταμίσιος" βουλευτής Αχαΐας Ιάσωνας Φωτηλας ο οποίος εν μια νυκτί βρέθηκε στις τάξεις της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας και εσχάτως αναπληρωτής τομεάρχης υγείας της ΝΔ...

Δημοφιλή