Με αυτόν τον διαδραστικό χάρτη θα βρείτε την ιδανική εποχή για να επισκεφτείτε κάθε χώρα

Με αυτόν τον διαδραστικό χάρτη θα βρείτε την ιδανική εποχή για να επισκεφτείτε κάθε χώρα

Δεν είναι κάθε εποχή κατάλληλη για να επισκεφτείτε όλες τις χώρες. Για παράδειγμα, δεν είναι ιδιαίτερα καλή ιδέα να ταξιδέψει κανείς στο Μαρόκο τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, ενώ η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για τις χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Ο Ryan Whitaker, ένας data και digital γκουρού, δημιούργησε έναν νέο χρήσιμο εργαλείο που θα βοηθήσει όλους τους ταξιδιώτης. Συγκεκριμένα, δημιούργησε έναν διαδραστικό χάρτη, ο οποίος δημοσιεύτηκε στο DecisionData.org και δείχνει τις θερμοκρασίες σε κάθε χώρα του πλανήτη, οποιαδήποτε εβδομάδα του χρόνου επιλέξετε.

Όπως αναφέρει το Condé Nast Traveler, o Whitaker για να φτιάξει τον χάρτη χρησιμοποίησε μετεωρολογικά δεδομένα 10 ετών από το National Oceanic and Atmospheric Administration και 10.000 μετεωρολογικούς σταθμούς παγκοσμίως.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εσείς είναι να βάλετε την εβδομάδα που σας ενδιαφέρει, την ιδανική σας χαμηλή και υψηλή θερμοκρασία, καθώς και πόση βροχή προτιμάτε και ροζ τελίτσες με τους ιδανικούς προορισμούς για εσάς θα εμφανιστούν στον χάρτη.