Αλέγκρι: Μπορούσαμε να παίζαμε όλη μέρα και να μην δεχθούμε γκολ

Αλέγκρι: Μπορούσαμε να παίζαμε όλη μέρα και να μην δεχθούμε γκολ
sport24.gr

O προπονητής της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, εξήρε την άριστη αμυντική λειτουργία της ομάδας του στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, όπου κατάφερε για μια ακόμη φορά να την κρατήσει στο μηδέν. Μάλιστα, στις δηλώσεις του μετά το ματς ανέφερε πως οι παίκτες θα μπορούσαν να παίζουν όλη μέρα και να μην δεχτούν γκολ, δείχνοντας ότι είχαν μελετήσει άριστα τους Καταλανούς.

Συγκεκριμένα, τόνισε: "Έπρεπε να είμαστε πιο ήρεμοι και με πιο καθαρό μυαλό, όταν η Μπαρτσελόνα άπλωνε το παιχνίδι της. Βέβαια, δεν είναι εύκολο να το κάνεις αυτό εδώ, διότι η Μπαρτσελόνα είναι άλλη ομάδα στην έδρα της.

Οι παίκτες της γυρίζουν την μπάλα τόσο γρήγορα και η Γιουβέντους τα πήγε εξαιρετικά για να καταφέρει να περάσει. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτά που κάνουν τα παιδιά, το κλειδί είναι να διατηρήσουμε τη φόρμα μας και όχι να προσπαθήσουμε να τη βελτιώσουμε.

Ολοι ήταν εκπληκτικοί και όταν ο Μπαρτσάλι μπήκε μέσα, φάνηκε ότι θα μπορούσαμε να παίζουμε όλη μέρα και να μην δεχθούμε γκολ. Το κλαμπ δουλεύει εξαιρετικά για να παίρνει παίκτες ποιότητας που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και είναι δουλειά μου να τους βάλω σε θέση να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο γήπεδο".

ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΜΠΟΝΟΥΤΣΙ

Εξάλλου, ο αμυντικός της Γιουβέντους, Λεονάρντο Μπονούτσι, ανέφερε πως στόχος της ομάδας του είναι η πρόκριση στον τελικό και πως καμία ομάδα δεν θέλει να βρει στο διάβα της την Γιουβέντους στα ημιτελικά.

"Ξέραμε ότι η Μπαρτσελόνα ήταν έτοιμη να τα παίξει όλα για όλα και εμείς κλείσαμε τους χώρους. Τα τρία γκολ που πετύχαμε στο πρώτο ματς και το μηδέν που κρατήσαμε σήμερα, δείχνει το πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο έργο για να να φτάσουμε στο Κάρντιφ", είπε αρχικά.

Για την αλλαγή φανέλας με τον Μέσι, είπε πως "είμαι πολύ χαρούμενος που έχω ανταλλάξει φανέλα με τον Μέσι, ένας παίκτης που είναι μέσα στους δύο καλύτερους του κόσμου" και για τον αντίπαλο που θα ήθελε, απάντησε: "Μετά την σημερινή ισοπαλία, πιστεύω πως κάθε ομάδα θα θέλει να μας αποφύγει τώρα".

Πηγή:Sport24.gr

Δημοφιλή