«Συμφωνία κυρίων» με ΑΕΚ δεν υπάρχει πια...

«Συμφωνία κυρίων» με ΑΕΚ δεν υπάρχει πια...
Contra.gr

Γιατί ο Λύμπε δεν έχει κανένα πρόβλημα να κυνηγήσει την υπόθεση Βάργκας, οι νέοι όροι της αγοράς, τα παραδείγματα με τον Γιακουμάκη και τις "κιτρινόμαυρες" προσεγγίσεις προς προπονητές της "πράσινης" Ακαδημίας. Τι πρότεινε οικονομικά κι αγωνιστικά στον Βενεζουελάνο και τι δεν θα ανεχθούν στον Παναθηναϊκό.

Θα πρέπει να ανατρέξουμε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια πίσω, στο καλοκαίρι της μεγάλης «ανασυγκρότησης» και της ανάθεσης των ηνίων του Παναθηναϊκού σε Νταμπίζα - Αναστασίου, για να βρούμε την προηγούμενη περίπτωση παίκτη της ΑΕΚ, που μετακινήθηκε προς το «τριφύλλι». Τελευταίος, λοιπόν, ήταν ο Γιώργος Κουτρουμπής, ο οποίος έφυγε «ελεύθερος» απ’ τους «κιτρινόμαυρους» που μόλις είχαν υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική. Με τον Παναθηναϊκό να μην ασχολείται έκτοτε με ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, ο οποίος όδευε προς λήξη συμβολαίου. Μέχρι το τελευταίο («ζεστό») ενδιαφέρον για τον Ρόναλντ Βάργκας…

Κάποιοι βέβαια υποστήριζαν πως όλα αυτό το διάστημα υπήρξε και μια άτυπη «συμφωνία κυρίων» ανάμεσα σε Γιάννη Αλαφούζο και Δημήτρη Μελισσανίδη. Καθώς και η λογική του «…δεν “πειράζουμε” ο ένας παίκτες του άλλου…». Κάτι που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επί της ουσίας, μολονότι τα μεταγραφικά «συμφέροντα» των δύο ομάδων δεν συναντήθηκαν την τελευταία τετραετία πουθενά. Ακόμη όμως και να έπαιζε ένα τέτοιο σενάριο, πλέον δεν… υπάρχει.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ...

Όχι, μην βιαστείτε να εκτιμήσετε πως άλλαξε κάτι στις σχέσεις των δύο ανδρών, οι οποίες παραμένουν σε ικανοποιητικό έως καλό επίπεδο (εν αντιθέσει π.χ. με την τρικυμία που πέρασε από το καλοκαίρι η σχέση Αλαφούζου - Σαββίδη). Είναι όμως, ξεκάθαρο πως πλέον οι όροι της αγοράς και του ελληνικού πρωταθλήματος έχουν σκληρύνει και κάθε σύλλογος θα κοιτάξει το συμφέρον του.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… ΡΕΒΑΝΣΙΣΤΙΚΟ

Για τον Νίκο Λυμπερόπουλο τώρα, η δική του λογική του είναι ξεκάθαρη. Αν κι εφόσον ένας παίκτης «κάνει» σ’ αυτό που ψάχνει και μένει ελεύθερος, θα ασχοληθεί μαζί του, ανεξαρτήτως αν παίζει σ’ έναν απ’ τους βασικούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού. Όχι για λόγους… ρεβαντσιστικούς προς την ΑΕΚ, αλλά γιατί πρέπει να κοιτάξει πρώτα απ’ όλα τα «θέλω» και τις ανάγκες της δικής του ομάδας. Απ’ την άλλη δε, κι ο ίδιος διαπίστωσε πως ούτε απ’ την πλευρά της ΑΕΚ υπάρχει διάθεση τήρησης κάποιας «άτυπης» συμφωνίας, όπως φάνηκε κι απ’ την υπόθεση του Γιακουμάκη του Πλατανιά. Ενός παίκτη με τον οποίο συνεργάστηκε σαν μάνατζερ και ήθελε να φέρει το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, αλλά η ΑΕΚ κινήθηκε πρώτη και τον έκλεισε.

ΚΑΝΕΝΑ… ΔΙΛΗΜΜA

Επίσης, όπως έχει ενημερωθεί ο «Λύμπε», μετά τη συμφωνία της Ένωσης με τον Γιάννη Σαμαρά για τις ακαδημίες της, το τελευταίο διάστημα υπήρξαν «προσεγγίσεις» απ’ το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο (και) σε προπονητές που εργάζονται στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού.

Γι’ αυτό λοιπόν κι ο ίδιος δεν (θα) έχει πλέον κάποιο «θέμα» στο να ασχοληθεί πολύ πιο σοβαρά με την υπόθεση του Βάργκας, όπως είχε ασχοληθεί (πολύ πιο επιδερμικά) και με τον Μπακάκη τον περασμένο Γενάρη. Ή όπως λέγεται με τον Αραβίδη, που επίσης λήγει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ το καλοκαίρι...

ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΛΕΟΝ...

Για τον Βάργκας τώρα, ο τεχνικός διευθυντής των «πράσινων» «ψάχτηκε» αρκετά για τα δεδομένα της υπόθεσής του λίγο πριν απο τις γιορτές του Πάσχα και είδε πως υπάρχει το… έδαφος, για να το δει λίγο πιο σοβαρά. Κι ο παίκτης άλλωστε απ’ την πλευρά του, έβγαλε μια σχετική «δυσαρέσκεια» προ ολίγων ημερών για το γεγονός ότι έμεινε εκτός απ’ το κυπελλικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Για τον Βενεζουελάνο ακραίο έχουν πολύ καλή άποψη τόσο η «Λύμπε», όσο και ο Ουζουνίδης και θεωρούν πως διαθέτει τα στοιχεία που ψάχνουν για τον εξτρέμ. Μια θέση που θα ασχοληθεί πολύ ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι, δεδομένου ότι οι πιθανότητες νέου δανεισμού του Εμποκού φαντάζουν ελάχιστες.

Ο 30χρονος άσος έχει ήδη δεχθεί κρούση απ’ την ΑΕΚ για να ανανεώσει το συμβόλαιό του έως το 2019, όμως ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τις αποφάσεις του, αφού θέλει να «ζυγίσει» όλα τα δεδομένα. Για τον ίδιο το πιο σημαντικό δεν είναι το οικονομικό, αλλά η επιθυμία του να έχει «βασικό» ρόλο στην ομάδα που θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν. Κάτι που ο Παναθηναϊκός -μετά την πρώτη διερευνητική προσέγγιση που έγινε απ’ τον «Λύμπε» προς τον μάνατζέρ του - είναι σε θέση να του το προσφέρει.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ "ΜΟΧΛΟΣ"...

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, που ο Παναθηναϊκός το έχει ξεκαθαρίσει απ’ την πρώτη στιγμή προς τον εκπρόσωπο του παίκτη. ΔΕΝ θα μπει σε διαδικασία «πλειστηριασμού» κι ανοικτής αντιπαράθεσης. Και δεν θα επιτρέψει να «χρησιμοποιηθεί» απ’ τον μάνατζερ του παίκτη η κουβέντα που έχει ήδη γίνει, ως «μοχλός πίεσης» στις συζητήσεις με την ΑΕΚ. Εφόσον μάλιστα διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, θα πάψει και το «πράσινο» ενδιαφέρον.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκαθαρίσει τι είναι σε θέση να δώσει οικονομικά κι αγωνιστικά στον ποδοσφαιριστή. Και δεν σκοπεύει να «ανεβάσει» άλλο το θέμα, αναμένοντας πλέον την απάντηση του Βάργκας, ο οποίος έχει πλέον τη μπάλα στα… βιρτουόζικα πόδια του.

Δημοφιλή