Ψάχνει το θαύμα στην Πόλη ο Παναθηναϊκός, 75-80 η Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ

Ψάχνει το θαύμα στην Πόλη ο Παναθηναϊκός, 75-80 η Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ
Sport 24

Δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, δεύτερο "μπρέικ" για τη Φενέρμπαχτσε (80-75), η οποία επικράτησε του "τριφυλλιού" ξανά και είναι πλέον "αγκαλιά" με την πρόκριση στο Final Four. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, κι όταν βρέθηκε να ακολουθεί στο σκορ, έβαλε μεγάλα σουτ, οι Μπόμπι Ντίξον και Κώστας Σλούκας έβαλαν 4/4 βολές, στοιχείο που μαζί με ένα λάθος του Γιάννη Μπουρούση στα 12'' υποχρέωσαν τους "πράσινους" στη δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα τους.

Πλέον, η τουρκική ομάδα είναι μια νίκη μακριά από το Final Four (2-0), ή αν προτιμάτε, ο Παναθηναϊκός Superfoods ψάχνει δύο εκτός έδρας νίκες στην Ulker Sports Arena την άλλη εβδομάδα, προκειμένου να παραμείνει "ζωντανός".

Ο MVP

Ο Έκπε Ούντο απόψε ήταν ΠΑΝΤΟΥ. Δεν είναι υπερβολή, δεν είναι ψέμα. Ο σέντερ της Φενέρμπαχτσε σού έδινε την εντύπωση πως βρισκόταν πάντοτε εκεί που τον χρειαζόταν η ομάδα του, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Μέσα σε όλα, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 πόντους (με 11/14 δίποντα), 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και ένα κάρο αλλοιώσεις στα σουτ και τις πάσες των γηπεδούχων σε 35'04'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Φενέρμπαχτσε έβαλε μεγάλα σουτ στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα, μα κυρίως οι "πράσινοι" στάθηκαν άτυχοι δύο φορές μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Ο Κέι Σι Ρίβερς έχασε το σουτ που έδινε το προβάδισμα στην ομάδα του στα 27'' κι ακολούθως (στα 12''), η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Γιάννη Μπουρούση, βάζοντας τέλος σε κάθε ελπίδα νίκης για τον Παναθηναϊκό Superfoods.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Για δεύτερο σερί παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, η Φενέρμπαχτσε έμοιαζε σαν να παίζει εντός έδρας, κάθε φορά που κάποιος παίκτης της σούταρε για τρεις. Την Τρίτη (18/4) οι φιλοξενούμενοι είχαν 13/22 τρίποντα, ενώ απόψε (20/4) επανήλθαν με 11/22 τρίποντα. Στοιχείο που τους βοήθησε σημαντικά στο να βγάλουν δύο "διπλά" στην Αθήνα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο αγώνας ξεκίνησε με εντελώς διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με αυτόν της Τρίτης, αφού αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν η ομάδα που έφτασε πολύ γρήγορα στο +10 (16-6 στο 4'40''), με τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να ξεκινούν με 4/4 τρίποντα και το ΟΑΚΑ να σηκώνεται -από νωρίς- στο πόδι. Στον αντίποδα όμως, υπήρχε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που συνέχισε το προ διημέρου ρεσιτάλ του, για να μαζέψει πολύ γρήγορα την κατάσταση.

Σε σημείο που η Φενέρμπαχτσε πήρε το προβάδισμα (20-22) στο τέλος της α' περιόδου, κρατώντας παράλληλα τους "πράσινους" χωρίς πόντο για περίπου τέσσερα αγωνιστικά λεπτά.

Το παιχνίδι είχε γίνει... ροντέο, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το "Τ" που χρεώθηκαν οι Κρις Σίνγκλετον και Πέρο Άντιτς στο τέλος του δεκαλέπτου, επειδή θέλησαν να επιδείξουν τις ικανότητές τους στο trash talk

Εν συνεχεία, ο Παναθηναϊκός Superfoods πήγε το παιχνίδι στις προσωπικές φάσεις, με τον Μάικ Τζέιμς να είναι το πρώτο βιολί. Ο βραχύσωμος γκαρντ πέτυχε όλους τους πόντους του μέσα από "ένας με έναν", για να φτάσει τους 16π. (με 5/5 δίπ., 2/3 τρίπ.) στο ημίχρονο. Επειδή όμως απέναντί του δεν ήταν κάποια τυχαία ομάδα, αλλά το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τα πράγματα δεν ήταν καλά για το "τριφύλλι".

Ο Έκπε Ούντο δεν άφηνε περιθώρια για πολλά πολλά στη ρακέτα, έκανε θραύση στο "πράσινο" καλάθι (είχε 15π. στο ημίχρονο) και μαζί με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν οι βασικοί λόγοι που η Φενέρμπαχτσε πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας το προβάδισμα (43-45), διατηρώντας τα ποσοστά της σε δίποντα (13/24) και τρίποντα (6/12) πολύ ψηλά.

Μετά τους Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Έκπε Ούντο, ήταν η σειρά του Μπόμπι Ντίξον να δηλώσει παρών. Πως; Με 3/4 τρίποντα στο γ' δεκάλεπτο, στοιχείο που βοηθούσε την ομάδα του να μένει μπροστά στο σκορ (54-61 στο 28'12''). Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, προβλημάτιζαν αισθητά τους "πράσινους" στις δύο πλευρές του παρκέ, διατηρώντας το πάνω χέρι για τη νίκη.

Κάπως έτσι το +4 (59-63) στο τέλος του γ' δεκαλέπτου, έδινε το δικαίωμα στη Φενέρμπαχτσε να πιστεύει πως μπορεί να κάνει δεύτερο "διπλό" στο ΟΑΚΑ. Ειδικά από την στιγμή που είχε 10/18 τρίποντα μέχρις εκείνο το σημείο!

Οι "πράσινοι" αντέδρασαν πάντως, με τον Τζέιμς Γκιστ να αλλάζει το μομέντουμ, να πετυχαίνει μαζεμένους πόντους και να φέρνει την ομάδα του στο +3 (68-65 στο 33'30''), μετά από πάρα πολλή ώρα. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε -για τα καλά- σφυγμό και έχοντας γυρίσει πλέον το μομέντουμ στη δική της πλευρά, κρατούσε την κατάσταση στα χέρια της.

Η αντίδραση της απέναντι πλευράς ήταν όμως άμεση, ένα μικρό σερί και ένα "μεγάλο" τρίποντο του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έφεραν τους φιλοξενούμενους στο +6 (68-74 στο 37'26''), μεταφέροντας όλη την πίεση στην πλευρά στον Παναθηναϊκό. Η διαφορά πάντως μαζεύτηκε για το "τριφύλλι" στον πόντο (75-76 στα 54.6''), με τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να βγάζουν δύο καλές άμυνες, αλλά τον Κέι Σι Ρίβερς να χάνει το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα στα 27''.

Στα 17.3'' για το φινάλε, ο Μπόμπι Ντίξον είχε 2/2 βολές για το +3 (75-78), ενώ στην επόμενη κατοχή η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Γιάννη Μπουρούση, με τον Κώστα Σλούκα να γράφει τον "επίλογο" με 2/2 βολές στα 13.7'' (75-80).

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 43-45, 59-63, 75-80.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (1), Νίκολς, Ρίβερς 8 (2), Τζέιμς 22 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 5 (1), Φελντέιν, Γκιστ 6, Μπουρούσης 13 (1), Καλάθης 4.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ούντο 22, Άντιτς 3 (1), Μπογκντάνοβιτς 25 (5), Σλούκας 5 (1), Βέσελι 2, Κάλινιτς 7 (1), Ντίξον 14 (3), Ντατόμε 2.

Πηγή: Sport 24

Δημοφιλή