Η Julia Roberts είναι για 5η φορά η «Πιο Όμορφη Γυναίκα του Κόσμου», επειδή δεν υπάρχουν άλλες γυναίκες

Η Julia Roberts είναι για 5η φορά η «Πιο Όμορφη Γυναίκα του Κόσμου», επειδή δεν υπάρχουν άλλες γυναίκες
Cast member Julia Roberts poses at the premiere of
Mario Anzuoni / Reuters
Cast member Julia Roberts poses at the premiere of

Την Τετάρτη, το περιοδικό People ανακοίνωσε τη φετινή του επιλογή για την «Πιο Όμορφη Γυναίκα του Κόσμου» (γιατί προφανώς αυτός ο τίτλος εξακολουθεί να είναι επίκαιρος για κάποιους, ακόμη και το 2017), η οποία δεν είναι άλλη από την Julia Roberts. Και κάπως έτσι, η ηθοποιός έθεσε νέο ρεκόρ στο θεσμό του περιοδικού, έχοντας πλέον κερδίσει τον εν λόγω τίτλο 5 φορές στην καριέρα της.

Ναι, καλά διαβάσατε, η Roberts έχει ονομαστεί «Ομορφότερη Γυναίκα του Κόσμου» περισσότερες φορές από κάθε άλλη διάσημη γυναίκα, ξεπερνώντας ακόμη και ονόματα όπως η Jennifer Aniston και η Michelle Pfeiffer. Η πρώτη της εμφάνιση στο εξώφυλλο του People ήταν το 1991 σε ηλικία 23 ετών, έχοντας μόλις πρωταγωνιστήσει στην ταινία που της άνοιξε το δρόμο για το Hollywood, το «Pretty Woman».

«Είμαι πολύ κολακευμένη», δήλωσε η Roberts, συμπληρώνοντας χιουμοριστικά «νομίζω πως αυτή την περίοδο έχω φτάσει στο ζενίθ μου».

Κοιτάξτε, ναι, φυσικά, η Roberts είναι πολύ όμορφη γυναίκα, αλλά από την άλλη, όλες οι γυναίκες στο Hollywood είναι όμορφες. Μπορούμε να σκεφτούμε δυο ντουζίνες άλλες σταρ που θα άξιζαν να κερδίσουν τον εν λόγω τίτλο για πρώτη φορά στη ζωή τους, όχι για πέμπτη. Όπως η Taraji P. Henson, ας πούμε.

Η διευθύντρια σύνταξης του People, Jess Cagle, εξήγησε την επιλογή του περιοδικού λέγοντας:

«Όταν ήρθε η ώρα να διαλέξουμε το εξώφυλλο για το τεύχος “Η Πιο Όμορφη Γυναίκα του Κόσμου για το 2017”, μας φάνηκε ότι ήταν η σωστή περίοδος για τη Julia Roberts. Στα 49 της, η Julia δεν είχε υπάρξει ποτέ πιο όμορφη. Επίσης, η ομορφιά της πηγάζει από την αυτοπεποίθησή της και την εξυπνάδα και το καλό της χιούμορ. Πηγάζει από την ικανότητά της να εξελίσσεται, διατηρώντας ταυτόχρονα ανέπαφα τα καλύτερα κομμάτια του εαυτού της. Πηγάζει από το ταλέντο της να δημιουργεί χαρακτήρες και να αφηγείται ιστορίες που μας πηγαίνουν σε νέα μέρη. Και πηγάζει από το προσωπικό της ήθος, βάσει του οποίου η οικογένεια έρχεται πρώτη: Παρά τις απολαύσεις, τους αντιπερισπασμούς και τους πειρασμούς μιας απίστευτα προνομιούχου ύπαρξης, τίποτα δεν πυροδοτεί το διάσημο χαμόγελό της περισσότερο από μια βραδιά παιχνιδιών με τα παιδιά της».

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες άλλες γυναίκες έχει επιλέξει για τη φετινή του λίστα το People. Απ' όσα γνωρίζουμε, η συμβατική ομορφιά των εντυπωσιακών, λευκών, αδύνατων, straight γυναικών κυριαρχεί κάθε φορά στη λίστα, οπότε ελπίζουμε πως φέτος θα υπάρχει περισσότερη ποικιλία. Από το 1990 μόνο τέσσερις μη-λευκές γυναίκες έχουν κερδίσει τον τίτλο: η Halle Berry, η Jennifer Lopez, η Beyonce και η Lupita Nyong' o.

Γνωρίζουμε, ωστόσο, πως στη λίστα του 2017 περιέχονται και οι Henson, Viola Davis και Alicia Keys, το οποίο είναι ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.