Μια δολοφονημένη καλόγρια κι ένα κύκλωμα πορνείας σε καθολικό σχολείο στη νέα σειρά-ντοκιμαντέρ του Netflix

Μια δολοφονημένη καλόγρια κι ένα κύκλωμα πορνείας σε καθολικό σχολείο στη νέα σειρά-ντοκιμαντέρ του Netflix

Στις 7 Νοεμβρίου του 1969, η Cathy Cesnik, μια δασκάλα του Καθολικού Σχολείου της Βαλτιμόρης , εξαφανίστηκε. Το σώμα της βρέθηκε στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Πέντε δεκαετίες αργότερα, δεκάδες ερωτήματα γύρω από τη ζωή και το θάνατό της παραμένουν αναπάντητα: Ποιος σκότωσε την αδελφή Cathy; Γιατί την ήθελαν νεκρή;

Τα τελευταία χρόνια, απόφοιτοι του εργοδότη της Cesnik, του Γυμνασίου Archbishop Keough, έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαλευκάνουν τα γεγονότα γύρω από την ιστορία της Cesnik και να ενώσουν τα πιθανά στοιχεία που θα δώσουν απαντήσεις για το θάνατό της. Πιστεύουν πως η καλόγρια μπορεί να δολοφονήθηκε επειδή απειλούσε να αποκαλύψει πληροφορίες για ένα κύκλωμα πορνείας που διηύθυνε ο εφημέριος του σχολείου -μια άποψη που βασίζεται και στους ισχυρισμούς δύο γυναικών πως ο εφημέριος τις είχε βιάσει.

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix έχει τίτλο «The Keepers» κι εμβαθύνει σε αυτή τη μυστηριώδη ιστορία της Βαλτιμόρης και την πιθανή συγκάλυψη της δολοφονίας της Cesnik. Το πρώτο trailer κυκλοφόρησε την Τετάρτη και αφήνει υπόνοιες για την ανάμειξη της αστυνομίας και της πόλης και τη θρησκευτική διαφθορά, όλα εκ των οποίων αποτελούν εξαιρετικά συστατικά για μια καθηλωτική αληθινή ιστορία εγκλήματος. Και, αν σκεφτούμε την τεράστια επιτυχία που είχαν οι προηγούμενες σειρές αληθινού εγκλήματος του Netflix, τόσο το «Making a Murderer» των 10 επεισοδίων όσο και το ντοκιμαντέρ «Amanda Knox», το «The Keepers» αναμένεται να μας παγώσει για άλλη μια φορά στους καναπέδες μας.

Η σειρά, η οποία θα αποτελείται από επτά επεισόδια και θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Μαΐου (ναι, πέφτει Παρασκευή, οπότε μην κανονίσετε τίποτα για εκείνο το Σαββατοκύριακο).

Δείτε το trailer παρακάτω: