Νέο ντοκιμαντέρ υπόσχεται να αποκαλύψει τι συνέβη στην Μαντλίν ΜακΚάν

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε:
MADELEINE MCCANN
Rafael Marchante / Reuters
Εκτύπωση

Ένα νέο ντοκιμαντέρ που πρόκειται να προβληθεί στο τηλεοπτικό κανάλι Channel 7 της Αυστραλίας υπόσχεται ότι θα φέρει στο φως νέα στοιχεία γύρω από την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν.

Ήταν μια ανοιξιάτικη νύχτα του Μαΐου στην Πορτογαλία, όταν η τρίχρονη Αγγλίδα Μαντλίν Μπεθ ΜακΚάν εξαφανίστηκε από το κρεβάτι της στο διαμέρισμα όπου νοίκιαζε η οικογένειά της στην πόλη Πράια Ντα Λουζ της Πορτογαλίας. Οι γονείς της μικρής, γιατροί στο επάγγελμα, είχαν αποφασίσει να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα στο δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο με τα τρία παιδιά τους και οικογενειακούς φίλους τους.

Ένα βράδυ είχαν αφήσει τα παιδιά να κοιμηθούν στο δωμάτιό τους, ενώ έτρωγαν σε ένα εστιατόριο που απείχε μόλις 50 μέτρα από το διαμέρισμά τους. Όταν όμως πήγαν να ελέγξουν τα παιδιά τους κατά την διάρκεια της βραδιάς, βρήκαν το κρεβάτι της Μαντλίν άδειο. Τα δύο μικρότερα παιδιά τους δεν ήταν σε θέση να μιλήσουν και να αποκαλύψουν τι συνέβη στην αδελφή τους και η μικρή Μαντλίν συνεχίζει να αγνοείται.

Κατά καιρούς έχουν βγει στην δημοσιότητα διάφορα σενάρια για την τύχη του κοριτσιού. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν στις αρχές έναν μαυρομάλλη άνδρα να κρατά στα χέρια του ένα αποκοιμισμένο μικρό κορίτσι, λίγα μέτρα από το διαμέρισμα των ΜακΚάν. Ωστόσο, οι αρχές είχαν τότε παραλείψει να ελέγξουν τα κοντινά τουριστικά καταλύματα, ενώ ο άνδρας ίσως να μετέφερε την δική του κόρη στο σπίτι τους.

Βρετανικές ταμπλόιντ εφημερίδες είχαν ακόμα κατηγορήσει τους γονείς της μικρής ότι την σκότωσαν κατά λάθος και προσπάθησαν να συγκαλύψουν τον θάνατό της, λέγοντας ψέμματα στις αρχές. Η οικογένεια έχει έκτοτε αποζημιωθεί και το σενάριο δεν εξετάζεται από τις αρχές. Ένα ακόμα σενάριο θέλει τον απαγωγέα της μικρής να εργαζόταν στο εστιατόριο όπου έτρωγαν οι γονείς της μικρής, καθώς ένα σημείωμα στην κουζίνα γνωστοποιούσε ότι τα παιδιά κοιμούνταν στα δωμάτιά τους.

Στο νέο ντοκιμαντέρ θα μιλήσουν εγκληματολόγοι, αλλά και ο πρώην Πορτογάλος ερευνητής που είχε αναλάβει την υπόθεση. Οι παραγωγοί του υπόσχονται ότι θα βγάλουν στο φως στοιχεία-κλειδιά για την τύχη του αγνοούμενου κοριτσιού, το οποίο, αν ζει, θα είναι σήμερα 13 ετών.