Ποιος είναι ο Paturri, ο «σκληρός» της συμμορίας που χτυπούσε επώνυμους στην Αθήνα

Ποιος είναι ο Paturri, ο «σκληρός» της συμμορίας που χτυπούσε επώνυμους στην Αθήνα
hellenic police

Ώθηση στις έρευνες των Αρχών για τη συμμορία που χτυπούσε σπίτια «επώνυμων» στην Αθήνα εκτιμάται από τους αστυνομικούς ότι θα δώσει η δημοσιοποίηση φωτογραφιών τεσσάρων μελών της σπείρας.

Πρόκειται για τους ληστές που –μεταξύ άλλων- είχαν εισβάλλει στις οικίες του Νίκου Βέρτη, του Τόνι Μαυρίδη και της Τέτας Καμπουρέλη. Οι Έλληνες αστυνομικοί επιδιώκουν την έκδοση του 28χρονου Andi ή Muharrem Paturri, ο οποίος είναι έγκλειστος σε φυλακές της Αλβανίας.

Ο 28χρονος, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ήταν ο σκληρότερος της «τετράδας», δραπέτης αγροτικών φυλακών Τίρυνθας από τις 17 Μαρτίου 2016, ενώ το μικρό χρονικό διάστημα διαφυγής του στην Αλβανία, φέρεται να σκότωσε άνθρωπο σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο Paturri βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακές της βόρειας Αλβανίας με τους Έλληνες αστυνομικούς να προσπαθούν να επιταχύνουν τη διαδικασία έκδοσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, καθώς αναμένεται να αποφυλακιστεί σύντομα. Ελπίζουν μετά την αποφυλάκιση να συλληφθεί εκ νέου μετά την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος και να κινηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στην χώρα μας.

Εκτός από τα στοιχεία και την φωτογραφία του Paturri, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του μοναδικού συλληφθέντα, του 22χρονου TOLIS VASILLAQ του VANGJEL και της FLORETTA , και δύο ακόμη αναζητούμενων, του XHAFERRI MIREL του GEZIM και της MIRIANA , γεννηθέντα το 1990 στην Αλβανία και BRUNGA NDUE του PJETER και της MARA , γεννηθέντα το 1991 στην Αλβανία.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά μονάδα, άπαξ και κατά συρροή, εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση), ληστεία κατά συναυτουργία, κατά συρροή, κλοπή διακεκριμένη κατά συναυτουργία τελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεση, οπλοφορία διακεκριμένη και μη, οπλοχρησία, οπλοκατοχή καθώς και για παράβαση του νόμου περί Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

«Σκιά» του Βέρτη

Οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν γίνει «σκιά» του Νίκου Βέρτη και σχεδόν όλων των επώνυμων και μη θυμάτων τους. Στην περίπτωση του γνωστού τραγουδιστή, όπως προκύπτει από το προανακριτικό υλικό, οι δράστες παρακολουθούσαν όλες τις διαδρομές του τραγουδιστή από το σπίτι του στο μαγαζί που τραγουδούσε και αντίστροφα, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιες είναι οι ώρες που απουσιάζει από αυτό. Οι ίδιοι αξιωματικοί έχουν εικόνα ότι κάποιοι από τους ληστές είχαν πάει στο νυχτερινό κέντρο, όπου τραγουδούσε ο Βέρτης και είχαν κάτσει πρώτο τραπέζι.

Δημοφιλή