Ληστές χρηματοκιβωτίων: Έφτασαν τις 35 επιθέσεις. Νέο χτύπημα σε εταιρία καλλυντικών

Ληστές χρηματοκιβωτίων: Έφτασαν τις 35 επιθέσεις. Νέο χτύπημα σε εταιρία καλλυντικών
SOOC

Νέο χτύπημα πραγματοποίησαν οι περιβόητοι «ληστές των χρηματοκιβωτίων» με στόχο αυτή τη φορά τις εγκαταστάσεις της γνωστής εταιρείας καλλυντικών Apivita στο Μαρκόπουλο.

Πέντε δράστες, στις 03:30 προσέγγισαν το βιομηχανικό πάρκο Αττικής στο Μαρκόπουλο και εισέβαλλαν στην εταιρία καλλυντικών. Με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν και έδεσαν τον φύλακα. Στην συνέχεια κινήθηκαν προς τον 1ο όροφο, όπου διέρρηξαν ένα χρηματοκιβώτιο αφαιρώντας χρήματα από το εσωτερικό του, ενώ από το γραφείο του διευθυντή της επιχείρησης απέσπασαν ένα ακόμη.

Στη συνέχεια διέφυγαν με το αυτοκίνητο του φύλακα και ένα ακόμη με το οποίο είχαν προσεγγίσει. Το αυτοκίνητο του φύλακα βρέθηκε λίγο αργότερα στο Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου, ενώ το δεύτερο βρέθηκε καμένο με δύο χρηματοκιβώτια στο εσωτερικό του, στη συμβολή των οδών Κλειούς και Κεραμιδίου στο Μενίδι. Για αυτό το όχημα είχε δηλωθεί η κλοπή του στις 13 Απριλίου 2017 από την περιοχή των Μεγάρων.

Ένα 24ωρο νωρίτερα άγνωστοι είχαν εισβάλει με παρόμοιο τρόπο στις αποθήκες της φαρμακευτικής εταιρείας FAMAR στην Αυλώνα, είχαν ακινητοποιήσει τον φύλακα και είχαν αποσπάσει ένα ακόμη χρηματοκιβώτιο. Τους τελευταίους μήνες, μία σπείρα και πολλές υποομάδες έχουν προβεί σε τουλάχιστον 35 εισβολές στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων σε Αττική και Βοιωτία αφαιρώντας χρηματοκιβώτια.

Αν και υπάρχουν ενδείξεις για την ταυτότητα κάποιων εκ των δραστών, αυτοί συνεχίζουν απτόητοι την δράση τους προβαίνοντας σε τακτικές ληστρικές επιδρομές, σε κάποιες από τις οποίες δεν έχουν διστάσει να πυροβολήσουν εναντίον αστυνομικών που τους εντόπισαν.

Δημοφιλή