Αεροσυνοδός χτύπησε γυναίκα επιβάτη που κρατούσε αγκαλιά το μωρό της

Αεροσυνοδός χτύπησε γυναίκα επιβάτη που κρατούσε αγκαλιά το μωρό της
Youtube/Fortunatus Science&Tech

Ένας αεροσυνοδός των Αμερικανικών αεροσκαφών τέθηκε σε διαθεσιμότητα, όταν ένα συγκλονιστικό βίντεο, που τον δείχνει να προκαλεί σε «μάχη» μια γυναίκα επιβάτη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το σοκαριστικό στιγμιότυπο, καταγράφηκε λίγο πριν το αεροσκάφος της πτήσης 591 αναχωρήσει από το Σαν Φρανσίσκο, την Παρασκευή το απόγευμα και δείχνει το μέλος του προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας να στέκεται μπροστά από τη γυναίκα που κρατά στην αγκαλιά της το παιδί της και να της λέει «χτύπα με».

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από τον επιβάτη, Surain Adyanthaya, ο οποίος εξήγησε ότι άρχισε να καταγράφει με την κάμερά του το περιστατικό όταν ένας αεροσυνοδός «απομάκρυνε βίαια από την πτήση μία κυρία με το μωρό της, χτυπώντας την με το μεταλλικό καροτσάκι, ενώ από τύχη δεν πέτυχε και το παιδί».

Ο Adyanthaya είπε: «Συνόδευαν τη μητέρα με τα παιδιά της έξω από το αεροσκάφος, ενώ παράλληλα επέτρεψαν στον αεροσυνοδό να επιτίθεται και σε άλλους επιβάτες. Η μητέρα έλεγε στον αεροσυνοδό να της ζητήσει συγγνώμη, αλλά εκείνος αρνήθηκε».

Η Olivia Morgan, η οποία στεκόταν στην πόρτα της καμπίνας του αεροσκάφους μαζί με την 8χρονη κόρη της, όταν συνέβη το περιστατικό, δήλωσε ότι η γυναίκα έψαχνε για ένα χώρο για να βάλει το πτυσσόμενο καροτσάκι του μωρού.

Μια αεροσυνοδός είχε δώσει την άδεια στη μητέρα να ψάξει για ένα χώρο αποθήκευσης.

Στην ιστοσελίδα της American Airlines αναφέρεται ότι οι επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν μικρά, πτυσσόμενα καροτσάκια αν έχουν περάσει από τον έλεγχο στην πύλη. Δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος κανόνας που να απαγορεύει την τοποθέτησή τους στην καμπίνα των αεροσκαφών.

«Έψαχνε για χώρο όταν ο αεροσυνοδός προσπάθησε να το απομακρύνει ... και εκείνη του έλεγε ότι μία άλλη υπάλληλος της αεροπορικής της είχε πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό».

Αλλά ο αεροσυνοδός δεν πείστηκε.

«Στη συνέχεια προσπαθούσε να βγάλει έξω από την καμπίνα το καροτσάκι, ενώ η γυναίκα με το μωρό στην αγκαλιά ούρλιαζε», είπε η Morgan.

Η γυναίκα ζητούσε από τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού να της δώσουν πίσω το καροτσάκι. Μάρτυρες ανέφεραν ότι ο αεροσυνοδός την χτύπησε με το μεταλλικό καροτσάκι καθώς προσπαθούσε να το πάρει από τα χέρια της.

Όπως ήταν επόμενο, η αντίδραση της American Airlines ήταν άμεση, καθώς έθεσε σε διαθεσιμότητα τον συγκεκριμένο αεροσυνοδό προκειμένου να ελέγξει τις καταγγελίες. «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από τις πράξεις του αεροσυνοδού» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της American Airlines.

Πηγή: Daily Mail

Δημοφιλή