Φρίκη από την Ταϊλάνδη: Άνδρας σκότωσε την κόρη του «ζωντανά» στο Facebook και αυτοκτόνησε

Φρίκη από την Ταϊλάνδη: Άνδρας σκότωσε την κόρη του «ζωντανά» στο Facebook και αυτοκτόνησε
shutterstock

Ένας Ταϊλανδός βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να σκοτώνει την κόρη του, ηλικίας 11 μηνών, σε δύο κλιπ που ανέβηκαν στο Facebook, πριν αυτοκτονήσει, ανακοίνωσε την Τρίτη η αστυνομία της χώρας.

Οι χρήστες μπορούσαν να δουν τα βίντεο με τον φόνο του παιδιού στη σελίδα του πατέρα στο Facebook για περίπου 24 ώρες, μέχρι που κατέβηκαν κατά τις 5 μμ (τοπική ώρα Μπανγκόκ) την Τρίτη- σχεδόν μία ημέρα μετά το ανέβασμά τους.

«Πρόκειται για ένα φρικτό περιστατικό και εκφράζουμε τη στήριξή μας στην οικογένεια του θύματος» δήλωσε στο Reuters μέσω email εκπρόσωπος του Facebook στη Σιγκαπούρη. «Δεν υπάρχει καμία θέση για υλικό τέτοιου είδους στο Facebook, πλέον έχει απομακρυνθεί».

Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook ανακοίνωσε πως επανεξετάζει το πώς παρακολουθεί και μεταχειρίζεται τα βίαια βίντεο και άλλα αμφιλεγόμενα είδη υλικού, μετά την υπόθεση βίντεο με τον φόνο ενός άνδρα στο Κλίβελαντ, το οποίο ήταν ορατό για δύο ώρες πριν κατεβεί.

Το βίντεο από την Ταϊλάνδη απεικόνιζε τον Γουτισάν Βονγκταλάι να δένει ένα σκοινί στον λαιμό της κόρης του πριν τη ρίξει από την οροφή ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου στο Πουκέτ. Η αυτοκτονία του δεν μεταδόθηκε, αλλά το άψυχο σώμα του βρέθηκε δίπλα στης κόρης του, ανέφερε ο Τζουλάους Σουβανίν, ο αστυνομικός που έχει αναλάβει την υπόθεση.

«Ήταν παρανοϊκός όσον αφορά στη σύζυγό του, πίστευε πως θα τον άφηνε και δεν τον αγαπούσε» είπε ο Τζουλάους στο Reuters.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Οικονομίας της Ταϊλάνδης, ήρθε σε επαφή με το Facebook το απόγευμα της Τρίτης σχετικά με την απομάκρυνση των βίντεο, μετά από αίτημα της αστυνομίας.

Δημοφιλή