Ποινές από 12 έως 54 χρόνια στους κατηγορούμενους για την επίθεση στον Πάνο Καλλίτση

Ποινές από 12 έως 54 χρόνια στους κατηγορούμενους για την επίθεση στον Πάνο Καλλίτση
Eurokinissi

Στην φυλακή οδηγούνται οι τρεις κατηγορούμενοι για την αιματηρή απόπειρα ληστείας σε βάρος του Πάνου Καλλίτση και της συζύγου του, στο γκαράζ του σπιτιού τους, τον Ιανουάριο του 2016, οι οποίοι καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε ποινές κάθειρξης από 12 έως 54 χρόνια.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον 42χρονο που είχε πυροβολήσει τον κομμωτή και την σύζυγό του, τον 35χρονο Ιρακινό που ήταν μαζί του στο γκαράζ του ζευγαριού, αλλά και τον 30χρονο αστυνομικό που είχε ειδοποιήσει τους δύο, ότι το ζευγάρι είχε φύγει από το κομμωτήριο και κατευθυνόταν στο σπίτι του.

Ο 42χρονος, που το βράδυ της επίθεσης βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές Αγιάς, όπου εξέτιε ποινή για ληστεία, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 53 ετών, με εκτιτέα τα 25 έτη.

Στον αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών, ενώ ο αλλοδαπός συγκατηγορούμενός τους, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών. Οι δικαστές, δεν δέχθηκαν την αναγνώριση ελαφρυντικού στους κατηγορούμενους και ομόφωνα έκριναν ένοχο τον 42χρονο κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, για απόπειρα ληστείας σε βάρος του κ. Καλλίτση, αλλά και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 30χρονος αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στην απόπειρα ληστείας σε βάρος του γνωστού κομμωτή, ενώ αθωώθηκε για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της συζύγου του, της απλής συνέργειας στην απόπειρας ληστείας σε βάρος της και της κατοχής φυσιγγίων και πυρομαχικών.

Ο 35χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για απλή συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Πάνου Καλλίτση, καθώς και για την απόπειρα ληστείας σε βάρος του.

Σε δύο Έλληνες κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 10 χρόνια, ενώ για τον 42χρονο το δικαστήριο δεν προχώρησε σε συγχώνευση ποινών, βασιζόμενο σε διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για αδικήματα που διαπράττουν κρατούμενοι σε άδεια.

Ο κομμωτής μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δήλωσε: «Έκλεισε ένα σπουδαίο κεφάλαιο στη ζωή μου. Νιώθω δικαιωμένος. Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν και πάνω απ’ όλα τον Θεό που μου χάρισε τη ζωή».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή