«Σε καλό δρόμο» ο νέος γύρος επαφών με τους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων

«Σε καλό δρόμο» ο νέος γύρος επαφών με τους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων
EUROKINISSI

«Είμαστε σε καλό δρόμο. Θα υπάρξουν πράγματα στα οποία η συζήτηση θα σκαλώσει και θα μας πάρει η κουβέντα μέχρι το πρωί αλλά αυτά δεν θα είναι ούτε σχετικά με το υπερταμείο ούτε με τις ιδιωτικοποιήσεις. Τελικά θα κλείσουμε», λέει κυβερνητικός παράγοντας κατά την πρώτη ημέρα του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, «θα υπάρξει μια μεγάλη λίστα από αλλαγές σε τεχνικά ζητήματα» αλλά «Έως την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν κλείσει όλες οι λεπτομέρειες».

Ερωτηθείς αναφορικά με το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να ζητήσει πρόσθετες διαρθρωτικές αλλαγές, όπως άφησε να εννοηθεί ο Πόουλ Τόμσεν την περασμένη εβδομάδα, η ίδια πηγή δήλωσε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο και επίσης δεν έχει συζητηθεί.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα των ΔΕΚΟ οι οποίες θα μεταφερθούν στην εταιρεία δημοσίων συμμετοχών του υπερταμείου, παραμένει ακόμα ανοιχτή.

Η ελληνική πλευρά θα στείλει απόψε το βράδυ (Τρίτη) τις παρατηρήσεις για τα δυο κείμενα των δανειστών και τα τεχνικά κλιμάκια θα αναλάβουν να «γεφυρώσουν» τις διαφορές. Όσες διαφορές δεν καταστεί εφικτό να κλείσουν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, θα συζητηθούν σε επίπεδο υπουργών και επικεφαλής του κουαρτέτου.

Την Τετάρτη μετά το μεσημέρι αναμένεται νέα συνάντηση για την οργάνωση της συζήτησης τις επόμενες ημέρες

Δημοφιλή