Stelios Philanthropic Foundation: Η κατάκτηση μιας υποτροφίας είναι σημαντικό βήμα προς την επιτυχία

Stelios Philanthropic Foundation: Η κατάκτηση μιας υποτροφίας είναι σημαντικό βήμα προς την επιτυχία
Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα που έλαβαν την υποτροφία από το Stelios Philanthropic Foundation μαζί με τον Sir Στέλιο σε μια από τις φιλανθρωπικές δράσεις του Ιδρύματός του
Stelios Philanthropic Foundation
Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα που έλαβαν την υποτροφία από το Stelios Philanthropic Foundation μαζί με τον Sir Στέλιο σε μια από τις φιλανθρωπικές δράσεις του Ιδρύματός του

Το Stelios Philanthropic Foundation του Αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, δίνει για τρίτη χρονιά, υποτροφίες σε όσους μαθητές ολοκληρώνουν φέτος τη Γ’ Γυμνασίου και ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα International Baccalaureate των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Οι υπότροφοι στην Α’ Λυκείου, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το προπαρασκευαστικό τμήμα PRE-IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, που προετοιμάζει για μια εγγυημένη πορεία στο ΙΒ και σίγουρη επιτυχία στα Ξένα Πανεπιστήμια.

Ο Δημήτρης, η Κατερίνα και η Δανάη

Οι φετινοί τρεις μαθητές του Pre-IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα που έλαβαν την υποτροφία από το Stelios Philanthropic Foundation, μας αποκαλύπτουν τις εμπειρίες τους από τη φοίτησή τους στο PRE-IB, τα όνειρά τους αλλά και τον μοναδικό δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον που άνοιξε μπροστά τους μετά την κατάκτηση της υποτροφίας του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου.

Γιατί επέλεξες να φοιτήσεις σε σχολείο με πρόγραμμα Pre-IB;

Δημήτρης: Ο κύριος λόγος που επέλεξα να φοιτήσω σε σχολείο με πρόγραμμα Pre-IB είναι η απόκτηση πολυεπίπεδων γνώσεων και ο πειραματισμός με ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα με απώτερη επιδίωξή μου να σπουδάσω σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Κατερίνα: Ο κύριος λόγος για τον οποίο επέλεξα να φοιτήσω σε σχολείο με πρόγραμμα Pre-IB είναι διότι από την παιδική μου ακόμα ηλικία ονειρευόμουν να σπουδάσω σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού και το Pre-IB αποτελεί ένα σημαντικό "κλειδί" για την είσοδο σε πανεπιστήμια υψηλού επιπέδου.

Γιατί επέλεξες τα Εκπαιδευτήρια Δούκα για τη φοίτησή σου σε πρόγραμμα Pre-IB;

Δημήτρης: Επέλεξα τα Εκπαιδευτήρια Δούκα διότι μου εξασφαλίζουν ένα πανέμορφο περιβάλλον στο οποίο μπορώ να ξεδιπλώσω τις ικανότητες μου, άρτια καταρτισμένους καθηγητές οι οποίοι βρίσκονται πάντα δίπλα μου και πολλές εξωδιδακτικές επιλογές για τη διεύρυνση των πνευματικών μου οριζόντων. Έτσι νιώθω πλέον ότι τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι το δικό μου σχολείο!

Κατερίνα: Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι ένα σχολείο ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών με πληθώρα επιτυχιών σε πανεπιστήμια υψηλοτάτου επιπέδου. Επομένως όταν πληροφορήθηκα για τις υποτροφίες ήμουν απολύτως σίγουρη ότι αυτή θα ήταν η ευκαιρία της ζωής μου.

Ποια είναι η εμπειρία σου από την πρώτη χρονιά στο PRE-IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα;

Δανάη: Αυτή η χρονιά είναι η καλύτερη της μαθητικής μου ζωής. Βρέθηκα σε ένα διαφορετικό σχολικό περιβάλλον, το οποίο μου προσέφερε εφόδια για να γίνω καλύτερη σε όλους τους τομείς. Ειδικά το Pre-IB αποτελείται από ανθρώπους αφοσιωμένους στη δουλειά τους που, σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντα μαθήματα, με έκαναν να νιώσω ενθουσιασμό για τη συνέχεια στο IB.

Δημήτρης: Η εμπειρία μου από την πρώτη χρονιά στο Pre-IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι τουλάχιστον μαγική και θεωρώ καθοριστική για εμένα. Από τη πρώτη στιγμή που ήρθα, το σχολείο με αγκάλιασε και με έκανε να νιώσω μέλος μιας πραγματικά ξεχωριστής οικογένειας.

Πώς πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει στο μέλλον σου η υποτροφία που σου χορήγησε το Stelios Philantropic Foundation για να φοιτήσεις στα Εκπαιδευτήρια Δούκα;

Δανάη: Η υποτροφία από το Stelios Philanthropic Foundation σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της χώρας αποτελεί για μένα μοναδικό εφόδιο για την φοίτησή μου στα πιο καταξιωμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είμαι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσω στο έπακρο την ευκαιρία που μου δίνεται, ώστε να πετύχω στον επιστημονικό και επαγγελματικό μου τομέα.

Κατερίνα: Αυτή η υποτροφία αποτελεί μέσω εκπλήρωσης των ονείρων μου. Από μικρό παιδί έψαχνα το κάτι παραπάνω από αυτό που μάθαινα στο σχολείο και γενικότερα κάτι το διαφορετικό. Μου άρεσε να αναζητώ διαρκώς, να μαθαίνω νέα πράγματα. Μερικές φορές όμως δεν ήταν πάντα εφικτό αυτό. Διαμέσου αυτής της υποτροφίας ωστόσο μου δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσω νέες δραστηριότητες και να έρθω σε επαφή με εκπληκτικούς ανθρώπους που έχουν να μου προσφέρουν πολλές γνώσεις και εφόδια για τη ζωή. Επομένως, αυτή η υποτροφία αποτελεί ίσως το ιδανικότερο δώρο για την επίτευξη τόσο των στόχων μου όσο και την ολοκλήρωση μου σαν άνθρωπος.

Τι θα πρότεινες σε κάποιον φίλο σου που σκέφτεται να κάνει αίτηση για το πρόγραμμα υποτροφιών του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου;

Δανάη: Θα πρότεινα να μην το σκέφτεται καν. Του ανοίγονται διάπλατα μπροστά του δρόμοι που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα μπορούσε να γνωρίσει. Έχω ήδη μιλήσει σε πολλούς φίλους μου για αυτό το πρόγραμμα και περιμένουν με ανυπομονησία να δώσουν και εκείνοι εξετάσεις.

Sky is the limit.

Δημήτρης: Θα του πρότεινα ανεπιφύλακτα να κάνει αίτηση για το πρόγραμμα υποτροφιών του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου και να προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί γιατί πραγματικά αξίζει!

Εάν είσαι μαθητής που φέτος τελειώνεις τη Γ΄ Γυμνασίου και ενδιαφέρεσαι να φοιτήσεις με υποτροφία στο International Baccalaureate, μπορείς να υποβάλεις

την αίτησή σου μέχρι τις 28.04.2017.

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.doukas.gr/ipotrofies

Γραφείο Υποτροφιών, κ. Αγγελόπουλος Θωμάς, 210-6186000 - εσωτ. 102 - email: tangelopoulos@doukas.gr