Εφαρμογή για τον εντοπισμό του οικονομικού εγκλήματος στις ΗΠΑ

Εφαρμογή για τον εντοπισμό του οικονομικού εγκλήματος στις ΗΠΑ
BLOOMBERG VIA GETTY IMAGES

Το οικονομικό έγκλημα είναι εξαιρετικά διαδεδομένο στις ΗΠΑ (και όχι μόνο): Πολίτες φοβούνται για τις δουλειές και τις οικονομίες τους, τη στιγμή που οι ένοχοι κινούνται μέσα στην κοινωνία ατιμώρητοι. Οι οικονομικοί εγκληματίες φαίνονται σαν απλοί πολίτες- μπορούν να είναι φίλοι, συγγενείς, ακόμα και μέλη της οικογένειας κάποιου.

Για αυτό τον λόγο, ομάδα developers στο The New Inquiry (ΗΠΑ) ανέπτυξε ένα νέο εργαλείο για τον εντοπισμό του οικονομικού/ εταιρικού εγκλήματος. Χρησιμοποιώντας εξελιγμένη τεχνολογία machine learning και μια άνευ προηγουμένου βάση δεδομένων, οι Μπράιαν Κλίφτον, Σαμ Λαβίν και Φράνσις Τσενγκ χαρτογράφησαν νέες «White Collar Crime Risk Zones», όπου προβλέπεται πού είναι πιο πιθανό να λάβει χώρα δραστηριότητα οικονομικού εγκλήματος.

Η γεωγραφία της όλης υπόθεσης είναι σοκαριστική: Επίδοξοι τουρίστες θα ήθελαν να το ξανασκεφτούν πριν ταξιδέψουν στο κέντρο ή σε άλλα σημεία του Μανχάταν, αφού δουν τη δουλειά του New Inquiry. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η εξαντλητική ποσοτική μελέτη που πραγματοποίησε η ομάδα για να συνοδέψει την οπτική εμπειρία. Η ομάδα δημιούργησε ακόμα και μια εφαρμογή για smartphone, που μπορεί να ενημερώνει τους πολίτες όταν εισέρχονται σε γειτονιάς με υψηλό κίνδυνο οικονομικού εγκλήματος.

Δημοφιλή