Τον συνεργό, «πελάτη» της τράπεζας, της «συμμορίας των θυρίδων» αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Τον συνεργό, «πελάτη» της τράπεζας, της «συμμορίας των θυρίδων» αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.
Sooc

Το ενδεχόμενο οι «ληστές των θυρίδων» που εισέβαλαν σε υποκατάστημα της τράπεζας «Πειραιώς» στον Πειραιά να είχαν κάποιον αφανή συνεργό εξετάζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Ο συνεργός θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος που τους έδωσε πληροφορίες για το χώρο όπου βρίσκονται οι θυρίδες.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί είναι βέβαιοι πως οι δράστες είχαν κατοπτεύσει επισταμένως την τράπεζα, προκειμένου να καθορίσουν τις κινήσεις τους και να διαπιστώσουν την συχνότητα των αστυνομικών περιπολιών κοντά στο υποκατάστημα. Εκτιμάται ότι μπορεί κάποιος συνεργός των δραστών να είχε μπει ως πελάτης στο εσωτερικό της τράπεζας και ενδεχομένως είχε κατέβει στις τουαλέτες που βρίσκονται δίπλα ακριβώς από τον χώρο όπου βρίσκονται οι θυρίδες προφασιζόμενος τη σωματική του ανάγκη.

Οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν μέσω μαρτυριών και υλικού από τις κάμερες ασφαλείας τον πελάτη που συγκεντρώνει χαρακτηριστικά υπόπτου. Σε αυτό το πλαίσιο θα ερευνήσουν και τους πρόσφατους κατόχους θυρίδων της τράπεζας, ζητώντας σχετικό κατάλογο από τους υπευθύνους του υποκαταστήματος για το απομακρυσμένο ενδεχόμενο κάποιος συνεργός να είχε ανοίξει θυρίδα, προκειμένου να έχει καλύτερη «εικόνα» του χώρου.

Στο μεταξύ, άνδρες των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. θα προσπαθήσουν να ταυτοποιήσουν DNA που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην τράπεζα του Πειραιά με το DNA που είχε βρεθεί τον περασμένο Αύγουστο σε υποκατάστημα της Πειραιώς στους Αμπελόκηπους που είχε γίνει στόχος πιθανότατα από τους ίδιους δράστες.

Τον περασμένο Αύγουστο παρά το γεγονός ότι οι δράστες έριξαν με πιεστικό μηχάνημα μεγάλες ποσότητες χλωρίνης στα σημεία όπου κινήθηκαν, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών είχαν συλλέξει γενετικό υλικό, το οποίο εκτιμήθηκε, ότι ανήκε στους δράστες. Τις τελευταίες ημέρες στα εργαστήρια γίνονται οι αντιπαραβολές των γενετικών υλικών για την τυχόν ταυτοποίηση τους.

Δημοφιλή