Η έρευνα για τις καταγγελίες του Ολυμπιακού για ξύλο και ο «πόλεμος» για τις κάμερες

Η έρευνα για τις καταγγελίες του Ολυμπιακού για ξύλο και ο «πόλεμος» για τις κάμερες
Eurokinissi

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα έχει διατάξει η Εισαγγελία Πειραιά για να διερευνηθούν οι καταγγελίες του Ολυμπιακού ότι μέλη και ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ δέχθηκαν επίθεση από άνδρες διμοιρίας των ΥΜΕΤ στη μικτή ζώνη των αποδυτηρίων, μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η έρευνα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα ενσωματωθεί με εκείνη που είχε ήδη ανοίξει από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής στο πλαίσιο της προανάκρισης για τα επεισόδια που έγιναν στον ίδιο αγώνα. Τα τελευταία 24ωρα έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αστυνομία και την ΠΑΕ Ολυμπιακός σε σχέση με τη διαχείριση των καμερών ασφαλείας στο γήπεδο. Οι κάμερες θα μπορούσαν να «δείξουν» τι ακριβώς συνέβη και να αποδοθούν ευθύνες.

Στο σημείο όπου έγινε το επεισόδιο (εκεί δηλαδή που σύμφωνα με τον Ολυμπιακό χτυπήθηκαν από αστυνομικούς παίχτες και φροντιστές, ενώ τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί) υπάρχουν κάμερες, όχι όμως της Αστυνομίας αλλά της ΠΑΕ. Πρόκειται για χώρο όπου βρίσκεται η «μικτή ζώνη», ανάμεσα στα αποδυτήρια των δύο ομάδων.

Η Αστυνομία ζήτησε με έγγραφό της το υλικό από τις συγκεκριμένες κάμερες αλλά η απάντηση που έλαβε από τον Ολυμπιακό ήταν ότι το υλικό από τα επεισόδια δεν υπάρχει, διότι μετά από δύο 24ωρα το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης διαγράφει όσα έχουν βιντεοσκοπηθεί. Το αποτέλεσμα είναι οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. να μην έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που θα βοηθούσε εξαιρετικά την έρευνα. Από την πλευρά της η ΠΑΕ Ολυμπιακός ισχυρίζεται ότι η Αστυνομία θα έπρεπε να μεριμνήσει προκειμένου να ζητήσει και να πάρει το υλικό νωρίτερα, ενώ επικαλείται και τον αθλητικό νόμο που ορίζει ότι πρέπει να υπάρχουν κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. και στη μικτή ζώνη.

Στο σημείο τραυματίστηκαν και τέσσερις αστυνομικοί, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός υποδιευθυντής, οι οποίοι έχουν υποβάλλει μηνύσεις και έχουν καταθέσει ότι άτομα του Ολυμπιακού τους επιτέθηκαν έξω από τα αποδυτήρια. Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι άγνωστοι προπηλάκισαν τον διαιτητή μετά τη λήξη του αγώνα και επενέβησαν για να τον προστατεύσουν.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης δεν είχαν υποβληθεί αντίστοιχες μηνύσεις στην ΕΛ.ΑΣ. από τα άτομα που χτυπήθηκαν από τους αστυνομικούς. Παράλληλα, έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για να αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες σε αστυνομικούς, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι χτυπήθηκαν μέλη του Ολυμπιακού.

Καταθέσεις

Την Τρίτη μετέβησαν στη ΓΑΔΑ και κατέθεσαν ο διαιτητής του αγώνα Τάσος Παπαπέτρου, ο διευθύνων σύμβουλος της «Καραϊσκάκης ΑΕ», Βασίλης Βασιλειάδης, ενώ αναμένονται οι καταθέσεις του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά και του παίχτη Στέφανου Καπίνο. Ο Καπίνο φέρεται να έχει δεχθεί χτυπήματα από αστυνομικούς, κάτι που αναμένεται να περιγράψει στην κατάθεσή του.

Δημοφιλή