Κύπρος: Συναγερμός στις αρχές μετά την απαγωγή 4χρονης από νηπιαγωγείο

Κύπρος: Συναγερμός στις αρχές μετά την απαγωγή 4χρονης από νηπιαγωγείο
Police stand guard at Larnaca Airport near a hijacked EgyptAir Airbus A320 , March 29, 2016. REUTERS/Yiannis Kourtoglou
Police stand guard at Larnaca Airport near a hijacked EgyptAir Airbus A320 , March 29, 2016. REUTERS/Yiannis Kourtoglou
Yiannis Kourtoglou / Reuters

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Κύπρου, μετά την εξαφάνισης ενός παιδιού μόλις 4 ετών, το οποίο φέρεται να απήχθει.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κύπρου, σύμφωνα με την αστυνομία λίγο πριν τις 8 το πρωί της Πέμπτης, η μητέρα του παιδιού μετέβη στο σχολείο για να πάρει το παιδί της όταν την πλησίασαν δύο άντρες με κουκούλες.

Αφού χτύπησαν τη μητέραm έβαλαν στο αυτοκίνητο τους το παιδί και στη συνέχεια έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομία ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή από την διεύθυνση του σχολείου η οποία διεξάγει εντατικές έρευνες, κυρίως στα οδοφράγματα, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδεχομένως οι δράστες να επιχειρήσουν να διαφύγουν από τα κατεχόμενα, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι υποψίες της αστυνομίας στρέφονται προς συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας της 4χρονης, με τον οποίο η μητέρα του παιδιού είναι σε διάσταση και πρόκειται για Νορβηγό πολίτη.

Δεύτερη φορά στόχος απαγωγέων

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν είχε γίνει απόπειρα απαγωγής του παιδιού τον Φεβρουάριο του 2016 ωστόσο μετά από μήνυμα της Ιντερπολ απετράπη και η αστυνομία προχώρησε στην απέλαση τριών Νορβηγών οι οποίοι φαίνεται να είχαν φτάσει στην Κύπρο με συγκεκριμένες εντολές και σχέδιο απαγωγής του κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την απόπειρα απαγωγής, τον τελευταίο χρόνο η μικρή Marie μετέβαινε στο σχολείο καθημερινά με τη συνοδεία της μητέρας της αλλά και ειδικής ομάδας ασφαλείας. Σήμερα ήταν η μοναδική μέρα που μετέβη στο σχολείο χωρίς την ειδική ασφάλεια, κάτι που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι δράστες. Φαίνεται ότι οι δράστες παρακολουθούσαν τη μικρή μέρες.

Τη φωτογραφία της τετράχρονης Marie κοινοποίησε στον λογαριασμό του στο facebook και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η αστυνομία της Κύπρου.

Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, και διεξάγονται από αέρα, θάλασσα και στεριά, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

H Αστυνομία αναζητεί αυτοκίνητο μάρκας Range Rover μαύρου χρώματος το οποίο ενέχεται σε υπόθεση απαγωγής της MARIE ELENI GRIMSRUD τεσσάρων χρόνων.

Παράλληλα με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, έχει συσταθεί και λειτουργεί κέντρο κρίσεως και συντονισμού στην ΜΜΑΔ ενώ κέντρα συντονισμού λειτουργούν και σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις.Η αστυνομία, προέβη επίσης σε μερική ανάκληση προσωπικού που δεν εργάζεται ώστε να ενισχύσουν την προσπάθεια για εντοπισμό των δραστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Η απαγωγή έγινε έξω από νηπιαγωγείο στη Δασούπολη, γύρω στις 07.45 σήμερα το πρωί.

Δύο άγνωστα πρόσωπα τα οποία φορούσαν κουκούλες στο κεφάλι, άρπαξαν το κοριτσάκι που μόλις είχε κατεβεί από το αυτοκίνητο της μητέρας και αφού μπήκαν στο πιο πάνω αυτοκίνητο τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460, στο 112/199 ή στο 22-802331 στο ΤΑΕ Λευκωσίας.

Δημοφιλή