Έφυγε από τη ζωή ο αξιωματικός των ΜΑΤ Δαρείος

Έφυγε από τη ζωή ο αξιωματικός των ΜΑΤ Δαρείος
Eurokinissi

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Τετάρτης ο επί χρόνια αξιωματικός των ΜΑΤ Δαρείος Άγγελος Λυκιαρδόπουλος, ο οποίος έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και εξέπνευσε μέσα στο ασθενοφόρο κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Ο Δαρείος ήταν ιδιαίτερα γνωστός τόσο στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. όσο και στους κόλπους του αναρχικού χώρου, καθώς ήταν επικεφαλής διμοιριών των ΜΑΤ επί σειρά ετών κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδηλώσεων και σφοδρών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν 54 ετών και είχε αποφοιτήσει από τη Σχολή Αστυφυλάκων, από τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και από τη Νομική Σχολή, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια είχε φύγει από τα ΜΑΤ και υπηρετούσε σε υπηρεσία της νοτιοανατολικής Αττικής.

Όπως λέει στη HuffPost Greece ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, ο Δαρείος ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος: «Τον είχε καταβάλλει μία δικαστική περιπέτεια που είχε για μία παλιά υπόθεση. Τον είχαν καταγγείλει αναρχικοί ότι κατά τη διάρκεια επεισοδίων είχε δώσει εντολή στη διμοιρία να χτυπήσουν τους διαδηλωτές. Πριν από ένα χρόνο είχε πάει στο δικαστήριο.

Του είχαν πει να πάει από ειδικό δρομολόγιο, σχεδόν κρυφά, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Πέρασε από μπροστά τους και τον λοιδόρησαν. Με δάκρυα στα μάτια μου είχε πει ότι το Σώμα δεν τον στήριξε και τον άφησε μόνο του στο δικαστήριο, ενώ μου ζήτησε την επόμενη φορά να πάω μαζί του. Ο Δαρείος όταν έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό με τους αναρχικούς δεν υπηρετούσε στα ΜΑΤ. Οι καταγγέλλοντες τον μπέρδεψαν με άλλον αξιωματικό που του μοιάζει».

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 12.00 στο κοιμητήριο του Βύρωνα.

Δημοφιλή