Οι 6 άνθρωποι που πρέπει να έχετε στην ζωή σας αν θέλετε να πετύχετε

Οι 6 άνθρωποι που πρέπει να έχετε στην ζωή σας αν θέλετε να πετύχετε
Portrait of a handsome businessman superimposed over a cityscapehttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/805035.jpg
PeopleImages via Getty Images
Portrait of a handsome businessman superimposed over a cityscapehttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/805035.jpg

Ποιος δεν εκτιμά ένα καλό success story, όπως αυτό του Steve Jobs ή του Elon Musk; Οι άνθρωποι αυτοί είχαν όραμα και πάλεψαν σκληρά για να καταφέρουν όλα όσα κατάφεραν, αλλά ίσως τα πράγματα δεν είχαν πάει έτσι αν δεν είχαν ορισμένους σημαντικούς ανθρώπους στην ζωή τους.

Η ιστοσελίδα Inc. αναφέρει τους 6 τύπους ανθρώπων που πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας στην ζωή του αν θέλει να πετύχει.

1. Αυτός που σε «ανεβάζει»

Ο σκοπός του είναι να σας ενθαρρύνει, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θέλετε. Θα μπορούσε να είναι ο/η σύντροφός σας, ένας παλιός φίλος ή ένας κοντινός συγγενής.

2. Ο κριτής

Ο κριτής παίρνει τις αποφάσεις αφού έχει ακούσει όλες τις λεπτομέρειες. Στην δική σας περίπτωση ο κριτής μπορεί να σας πει την δική του γνώμη σε σχέση με την επιχείρησή σας, αλλά και την ζωή σας γενικότερα.

3. Ο συμβουλάτορας

Είναι εκείνος τον οποίο θα πάρετε τηλέφωνο ή θα στείλετε μήνυμα σε περίπτωση ανάγκης, ή όταν πρέπει να πάρετε μία σημαντική απόφαση. Μπορεί η συμβουλή τους να μην είναι πάντα αυτό που θέλετε να ακούσετε, αλλά αν είναι κάποιος που εμπιστεύεστε καλό θα ήταν να ακούσετε την γνώμη του και να μην ξεχνάτε ότι οι προθέσεις του είναι καλές.

4. Ο συνάδελφος

Είναι αυτός που σας συμπληρώνει. Που έχει όλες εκείνες τις δεξιότητες που λείπουν από εσάς. Αν και ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι ο συνεργάτης είναι κάποιος με τον οποίο μοιράζετε την επιχείρησή σας στη μέση, μπορεί να είναι ακόμα και το «δεξί σας χέρι».

5. Ο συνεργάτης

Κάθε επιχειρηματίας πρέπει να έχει κάποιον που να μπορεί να ακούσει τις ιδέες του και να πει την γνώμη του. Κάποιον, δηλαδή, που θα σας βοηθήσει να εξερευνήσετε νέες επιχειρηματικές ιδέες και σκέψεις.

6. Εκείνος που σου δίνει κίνητρο

Πρόκειται για κάποιον που αμφέβαλλε για εσάς στο παρελθόν, σας είπε ότι δεν θα τα καταφέρετε ή ότι δεν είστε αρκετά καλός. Τα λόγια του σας έκαναν να πεισμώσετε και σας έδωσαν κίνητρο για να τον διαψεύσετε. Και τελικά το καταφέρατε.