Επική γκάφα από το κινεζικό πολεμικό ναυτικό: Κακό Photoshop σε εικόνα για τη γιορτή του, με πλοία και μαχητικά άλλων χωρών

Επική γκάφα από το κινεζικό πολεμικό ναυτικό: Κακό Photoshop σε εικόνα για τη γιορτή του, με πλοία και μαχητικά άλλων χωρών
Archive

Συγγνώμη δημοσίως ζήτησε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, μετά από αντιδράσεις στο Διαδίκτυο από μεγάλο αριθμό χρηστών σχετικά με εικόνα για τον φετινό εορτασμό της επετείου της ίδρυσής του- όπου απεικονίζονταν μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία τα οποία στην πραγματικότητα ανήκαν σε άλλες χώρες!

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, η επίμαχη εικόνα εμφανίστηκε στους επίσημους λογαριασμούς του υπουργείου στο Weibo (το «κινεζικό Twitter») και το WeChat (εφαρμογή instant messaging για smartphone) στις 23 Απριλίου. «Πρωταγωνιστής» ήταν το κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning, μαζί με μαχητικά αεροσκάφη, δύο άλλα πολεμικά πλοία και κάποιες φιγούρες υποβρυχίων.

Βεβαίως, στο Ίντερνετ πάντα υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να «πιάσουν» και το παραμικρό λάθος- και όταν το λάθος είναι όντως μεγάλο, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει έτσι: Πολλοί ήταν αυτοί που υπέδειξαν πως τα δύο άλλα πολεμικά ήταν...αμερικανικά (κλάσης San Antonio), ενώ το μαχητικό που φαίνεται να απονηώνεται από το αεροπλανοφόρο είναι ένα ρωσικό MiG-35.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μαχητικά που πετούν από πάνω, πρόκειται για J-10- ένας τύπος που είναι κινεζικός μεν, δεν είναι αεροσκάφος που χρησιμοποιείται από αεροπλανοφόρα δε. Όλα αυτά επισημάνθηκαν και από την κινεζική South China Morning Post, που έκανε λόγο για ένα απίστευτα...αποτυχημένο Photoshop.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Κίνας παραδέχτηκε ότι έγινε λάθος και ευχαρίστησε το κοινό για τον προβληματισμό και την κριτική του. «Η απροσεξία ήταν του συντάκτη, η ευθύνη ανήκει στην ηγεσία» είπε χαρακτηριστικα΄.

Δημοφιλή