Βουλή: Απορρίφθηκε αίτημα της ΝΔ για συζήτηση περί αντισυνταγματικότητας της βουλευτικής τροπολογίας

Βουλή: Απορρίφθηκε αίτημα της ΝΔ για συζήτηση περί αντισυνταγματικότητας της βουλευτικής τροπολογίας
Eurokinissi

Θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης ακολούθησε την αντιπαράθεση του πρωθυπουργού και του πρόεδρου της ΝΔ, με αιχμή τη βουλευτική τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Από την πλευρά της ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας έθεσε και θέμα συνταγματικότητας, με τον Πάνο Καμμένο να παρεμβαίνει εκ νέου στη συζήτηση και τον πρόεδρο της Βουλής να μην κάνει δεκτό το αίτημα, επικαλούμενος τον Κανονισμό της Βουλής.

«Η ουσία αυτής της συζήτησης αναδείχθηκε από την ερώτηση του πρωθυπουργού, αν ξεχάσαμε τις νυχτερινές τροπολογίες που διέγραφαν πρόστιμα από λαθρεμπόρια», ανέφερε από την πλευρά του Ποταμιού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γιώργος Αμυράς, και απάντησε προς την κυβερνητική πτέρυγα: «Όχι, δεν το ξεχάσαμε. Το ίδιο κάνατε». Όπως είπε ο κ. Αμυράς, ο Πάνος Καμμένος ήταν μεν αποκαλυπτικός ως προς το όνομα του επιχειρηματία, αλλά δεν είπε για πόσα λεφτά μιλάμε. Καταλήγοντας την παρέμβασή του, και με αιχμή την διαδικασία που ακολουθήθηκε, κάλεσε «αν θέλουμε από Πανελευσινιακός να γίνουμε Μπαρτσελόνα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας στη Βουλή».

Σε νέα παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, έθεσε ζήτημα αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας και ζήτησε να διεξαχθεί συζήτηση επ’ αυτής, επισημαίνοντας πως, μετά την αποκάλυψη του Πάνου Καμμένου ότι αυτή αφορά ένα πρόσωπο επιχειρηματία, η ρύθμιση καθίσταται φωτογραφική, κάτι που αντιβαίνει στην συνταγματική αρχή.

«Μπερδευτήκατε. Εγώ είπα για μία επένδυση που έγινε επί κυβέρνησης της ΝΔ, όχι ότι αφορά μία επιχείρηση. Και δεν αφορά διαγραφή προστίμων. Τα πρόστιμα αφορούν τον ιδιοκτήτη που διέπραξε το αδίκημα της λαθρεμπορίας, τον ακολουθούν και ως ποινική και αστική ευθύνη, όχι τον επόμενο ιδιοκτήτη. Διαγραφές δεν γίνονται τώρα», επανήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Απορρίπτοντας το αίτημα να διεξαχθεί συζήτηση περί αντισυνταγματικότητας που έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής, σύμφωνα με τον οποίο, ζητήματα αντισυνταγματικότητας τίθενται επί της αρχής της συζήτησης, η οποία έχει ολοκληρωθεί.

Ο πρόεδρος της Βουλής, έκλεισε τη συζήτηση στην Ολομέλεια μετά την τελική τοποθέτηση του πρωθυπουργού και ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία, με βάση τα αιτήματα που έθεσαν τα κόμματα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή