Δολοφονία μικρής Στέλλας: Πώς η Ασφάλεια έκανε τον παιδοκτόνο να «σπάσει». Είχε εξαφανίσει κοσμήματα

Δολοφονία μικρής Στέλλας: Πώς η Ασφάλεια έκανε τον παιδοκτόνο να «σπάσει». Είχε εξαφανίσει κοσμήματα
Eurokinissi

Σοκαριστικά είναι τα αποτελέσματα από την αστυνομική έρευνα για τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας από τον 61χρονο πατέρα της στην Αγία Βαρβάρα.

Ο 61χρονος υποστήριξε ότι η κόρη του έκλαιγε και δεν ήθελε να κοιμηθεί και τότε εκείνος αποφάσισε να της κλείσει το στόμα και τη μύτη με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή στα χέρια του.

«Έκλαιγε. Φώναζε και ζητούσε τη μητέρα της που βρισκόταν στο νοσοκομείο. Κάποια στιγμή το παιδί εκνευρίστηκε και με χτύπαγε με τα χέρια στο στήθος και στο πρόσωπο. Έχασα την υπομονή μου. Την έπιασα από το λαιμό και της έκλεισα το στόμα και τη μύτη» ισχυρίστηκε ο 61χρονος απόστρατος αστυνομικός.

Στην κατάθεσή του ανέφερε στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ότι δευτερόλεπτα αργότερα η 6χρονη δεν αντιδρούσε και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Όταν κατάλαβε ότι ήταν νεκρή, τύλιξε το πτώμα της στην κόκκινη κουβερτούλα της και έπειτα σε μαύρες πλαστικές σακούλες σκουπιδιών.

Έχοντας το νεκρό παιδί του μέσα στις σακούλες φρόντισε να φτιάξει το άλλοθί του δημιουργώντας στο σπίτι εικόνα έρευνας από διαρρήκτες. Κρατώντας μια φανέλα για να μην αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα, άνοιξε συρτάρια και ντουλάπες, ενώ αφαίρεσε κάποια κοσμήματα της γυναίκας του. Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ωστόσο, αντιλήφθηκαν ότι τα αντικείμενα ήταν… επιμελώς εξαφανισμένα, αφού από τα σημεία από τα οποία είχαν αφαιρεθεί δεν υπήρχε εικόνα ψαξίματος. Στη συνέχεια, πήρε τις σακούλες με το νεκρό παιδί και τα κοσμήματα και πεζός πέταξε το πτώμα σε κάδο απορριμμάτων. Σε άλλο κάδο πέταξε τα κοσμήματα της γυναίκας του.

Για να ενισχύσει την εκδοχής της διάρρηξης και της «μυστηριώδους» εξαφάνισης της κόρης του, άφησε τα κλειδιά εξωτερικά της πόρτας εισόδου για να δικαιολογήσει την απουσία ιχνών διάρρηξης.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης εξέτασής του δράστη, στην οποία διατηρούσε μια πρωτόγνωρη, οι αστυνομικοί του έδιναν τμηματικά πληροφορίες για τα στοιχεία που συνέλεγαν προκαλώντας του την αίσθηση ότι γνωρίζουν πως εκείνος είναι ο δράστης. Κάποια στιγμή αντιλαμβανόμενος ότι πλέον ήταν «σίγουροι» για την ενοχή του είπε παγωμένα: «Ναι εγώ το έκανα».

Ο παιδοκτόνος είχε περάσει το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Βαρβάρας, στο οποίο υπηρετούσε έως το 2009 όταν και αποστρατεύτηκε, στις 07:00 το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Αρχικά υποστήριξε ότι μεταξύ 24:00 έως 07:00 το πρωί εκείνης της νύχτας άγνωστοι πήραν την κόρη του και διάφορα κοσμήματα. Αργότερα στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής επέμεινε στην αρχική του στάση αναφέροντας ότι στις 00:00 και ενώ είχαν κοιμηθεί τα δύο του παιδιά βγήκε να πετάξει τα σκουπίδια σε παρακείμενο κάδο. Έπειτα επέστρεψε στο σπίτι, έκανε μπάνιο και αφού πήρε δύο ηρεμιστικά χάπια για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης από την οποία υπέφερε αποκοιμήθηκε. Ξύπνησε στις 06:45 και διαπίστωσε ότι η κόρη του απουσίαζε από το κρεβάτι της.

Δημοφιλή