Αυτή ήταν η "έκπληξη" Ίβιτς που άνοιξε στον ΠΑΟΚ το δρόμο πρόκρισης

Αυτή ήταν η "έκπληξη" Ίβιτς που άνοιξε στον ΠΑΟΚ το δρόμο πρόκρισης
Contra.gr

Πώς ο Βλάνταν Ίβιτς είχε κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό τη χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή, η παρουσία του οποίου αποδείχθηκε κομβική μέχρι τη θριαμβευτική πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου. Η κουβέντα, οι οδηγίες και η συνεισφορά.

Αν υπήρχε ένα όνομα ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ που δεν βρισκόταν μέσα στα 13-14 εξ αυτών που συζητήθηκαν στα "σχέδια επί χάρτου" και αφορούσαν τις προβλέψεις, δεν ήταν άλλο από τον Δημήτρη Πέλκα.

-Για το κέντρο της άμυνας έπαιζαν οι Βαρέλα, Κρέσπο, Μαλεζάς για δυο θέσεις.

-Για τη μεσαία γραμμή έπαιζαν οι Κάνιας, Τσίμιροτ και Σάχοφ, είτε να βρεθούν ως τριάδα είτε οι δυο εξ αυτών.

-Για το αριστερό άκρο της άμυνας οι βασικοί υποψήφιοι ήταν οι Μπίσεσβαρ και Πέντρο Ενρίκε.

Αντίθετα ο Πέλκας φαινόταν.... στο βάθος και αυτό διότι μέσα στη σεζόν ο Βλάνταν Ίβιτς κάπου εκεί τον είχε. Στο βάθος.

Η χρησιμοποίησή του στο αρχικό σχήμα του δεύτερου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό θύμισε λίγο την αντίστοιχη παρουσία του στην ενδεκάδα του εντός έδρας αγώνα με τη Φιορεντίνα, όταν μέχρι τότε είχε "φάει" όχι απλά πάγκο, αλλά κερκίδα στο 80% των αγώνων που είχαν δώσει οι "ασπρόμαυροι".

Αυτή τη φορά, ο Ίβιτς πόνταρε στο "στοιχείο της έκπληξης". Θεώρησε οτι και ο Παναθηναϊκός θα είναι προετοιμαστεί περισσότερο για έναν παίκτη στιλ Πέντρο Ενρίκε, που θα ξεκινά από τα αριστερά με τη μπάλα και θα κόβει προς την μεγάλη περιοχή, κυρίως για να κάνει τη "μπούκα" και να πάει σε τελική προσπάθεια.

Οι συζητήσεις άρχισαν τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, με τον Ίβιτς να προετοιμάζει μεν τον Πέλκα, χωρίς όμως η παρουσία του στη βασική 11άδα να είναι κλειδωμένη. Του είχε μιλήσει για όλα όσα περίμενε να δει από εκείνον και για την ανάληψη της εκτέλεσης των στημένων. Η παρουσία του στο βασικό σχήμα, αφού κρατήθηκε μυστική, οριστικοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Η εξέλιξη γνωστή: ο Πέλκας ήταν βασικός, ανέλαβε τις εκτελέσεις των φάουλ και... τα υπόλοιπα τα έγραψε η ιστορία.

Δημοφιλή