Τα 10 πιάτα που έχουν φωτογραφίσει όλοι στο Instagram από τα καλύτερα brunch της Αθήνας

Τα 10 πιάτα που έχουν φωτογραφίσει όλοι στο Instagram από τα καλύτερα brunch της Αθήνας

Brunch. Πιθανώς η ωραιότερη εφεύρεση του κόσμου. Είναι αδύνατο να σταθείς επικριτικά απέναντι σε μία τάση που έχει να κάνει με αυγά, pancakes, burgers, βάφλες και όχι μόνο. Και επειδή ζούμε στην εποχή των social media -ναι, ούτε απέναντι σε αυτό θα είμαστε σήμερα κυνικοί- τα πιάτα που σερβίρονται κάθε Κυριακή στην Αθήνα ικανοποιούν όχι μόνο τους γευστικούς κάλυκες, αλλά «γράφουν» και υπέροχα στον φακό του κινητού.

Υπάρχουν λοιπόν εκείνες οι δημιουργίες που όλοι θέλουν να παραγγείλουν στα μέρη που έχουν αποδεδειγμένα τα καλύτερα brunch της πόλης, πρώτα απ' 'όλα για να τις ανεβάσουν στο Instagram, αφού η φήμη τους συχνά προηγείται της γεύσης τους. Αν και ίσως να μην είναι πάντα τα καλύτερα πιάτα, είναι σίγουρα τα πιο φωτογενή.

Εάν δεν τα έχετε ήδη στον δικό σας λογαριασμό, θα τα έχετε ήδη πετύχει καθώς κάνετε scroll down. Ιδού η... χρυσή δεκάδα!

Για το περίφημο Estrella από τον Βορρά σας τα έχουμε γράψει ήδη όλα εδώ. Όπως είναι φυσικό, το πιάτο που έχει κυριεύσει το Instagram δεν είναι άλλο από το περίφημο -και ομολογουμένως φοβερά φωτογενές- μπουγατσάν. Ωστόσο, εάν καταφέρετε να φάτε εκεί -αφού η ουρά μοιάζει ατέλειωτη- θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πιάτα εξίσου όμορφα και ίσως ακόμη πιο νόστιμα. Το Estrella στην Αθήνα που δοκιμάσαμε πρόσφατα παίρνει 10 στα 10 αστέρια!

#bougatsan trademark #Estrellathessaloniki #estrellaAthens #estrellaworldstreetfood soon in: #estrellachania #estrellanicosia &#estrellalimassol 😉 #theeaters #bareaders #foodgasm

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη estrella/world street food (@estrella.worldstreetfood) στις

Όποιον και εάν ρωτήσετε για το μέρος αυτό η απάντηση είναι μία: «Να φας croque madame!». Όλοι ορκίζονται στο όνομα αυτού του πιάτου που προσφέρει στο brunch του το μαγαζί που αποτελεί πλέον σταθερή αξία στο Κουκάκι. Και όπως έχουμε διαπιστώσει, απολύτως δικαιολογημένα.

#picoftheday #brunch #fridaymood #friends #happyday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Apostolopoulou (@maria_apostolopoulou) στις

Δεν έχει ούτε δύο χρόνια που άνοιξε, αλλά εάν βρεθείτε εκεί την Κυριακή για brunch, οπλιστείτε με υπομονή, αφού θα χρειαστεί να περιμένετε σίγουρα στην ουρά. Μόλις καθίσετε όμως θα διαπιστώσετε ότι η αναμονή άξιζε μέχρι και το τελευταίο της λεπτό. Αν και ο κατάλογος είναι πλούσιος, το πιάτο που έχει κερδίσει αμέσως τις εντυπώσεις -τόσο στο μάτι όσο και στον ουρανίσκο- είναι το «Waffle N Chicken», βάφλα δηλαδή με maple syrup, τηγανητό κοτόπουλο, τραγανό μπέικον και μαγιονέζα. Ό-νει-ρο!

Όταν μιλάμε για ένα μαγαζί τόσο ιδιαίτερο όπως αυτό, δεν θα μπορούσε παρά το πιάτο που έχει κατακλύσει το Instagram να είναι εξίσου ξεχωριστό. Ονομάζεται «crab burger» και όπως μάλλον θα καταλάβατε από τις δαγκάνες που προεξέχουν, είναι ένα burger με καβούρι. Αν δεν είναι αυτό το το απόλυτο Instagram πιάτο, τότε ποιο είναι;

#brunch is a lifestyle C u on Sunday, refreshed menu is on! #odori #vermuteriadiatene #crabburger #athens #greece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Odori Vermuteria Di Atene (@odori_vermuteria) στις

Ένα από τα ωραιότερα και πιο προσιτά brunch της Αθήνας βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, κάτι που θα καταλάβετε εάν δείτε πόσο γεμάτο είναι το μέρος, όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τις καθημερινές. Επιλογές υπάρχουν πολλές, αλλά εάν αξίζει να δοκιμάσετε -και να φωτογραφίσετε- ένα πιάτο πρώτο, αυτό δεν είναι άλλο από τα εξαιρετικά αυγά ποσέ που «ξεκουράζονται» επάνω σε χωριάτικο ψωμί, μπέικον και μανιτάρια.

.You Had Me At Poached Eggs. #brunch @bigspoon_ath #athens #sundays

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vasiliki Zioga (@mrs_writer) στις

Αν θέλετε έναν λόγο για να κάνετε το ταξίδι προς τη Βούλα κάθε Κυριακή, σας τον έχουμε έτοιμο. Το Rey Pablo δέχεται και κρατήσεις, διαθέτει άψογη εξυπηρέτηση και ένα μενού που πραγματικά δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Πρόσφατα δοκιμάσαμε τις νέες ανοιξιάτικες προτάσεις και εκεί μέσα ανακαλύψαμε ΤΟ πιάτο: Aλμυρή φάβλα, τσορίθο, χαλούμι, κρεμμύδι φρέσκο και -φυσικά- αυγό. Ναι, είναι τόσο νόστιμο όσο ακούγεται.

#brunch #sunday #sunnyday #fried #egg #haloumi #cheese #and #spanish #chorizo #last #i #think 😂#life #and #chicken

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thanasis Margiolakiotis (@thns_mrg) στις

Είναι το μέρος που έγινε γνωστό από το Instagram πριν καλά καλά ανοίξει. Είναι λιλιπούτειο, αλλά πανέμορφο και έχει πιάτα που σε ταξιδεύουν σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, με πρώτο, καλύτερο και πιο φωτογραφημένο τα «ολλανδικά pancakes» που μας έχουν κάνει να θέλουμε να φάμε την οθόνη μας.

Starting your week with the right brunch is always a great rule|| 🥞🍌 #brunch #pancakes #caramel #banana #nuts #sunnydays

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leneta Gasteratou (@lenetagasteratou) στις

Ένα βουνό από pancakes καλυμμένο με -περίπου- ένα κιλό σοκολάτα. Αυτό είναι το πιάτο που έχει δικαιολογημένα αφήσει στόματα ανοιχτά επάνω από κινητά.

Don't bite off more than you can chew unless it's chocolate... #yummymummy #pancakes #chocolatepancakes #breakfastorbrunch #lovethesemornings #mrpeacock #chalandri #sweetporn #sweetlife #contessinas_choice

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Contessina (@contessina.blog) στις

Αν δεν σας χόρτασαν τα προηγούμενα, έχουμε εξίσου επικά pancakes στο κέντρο της πόλης σε ένα μέρος που αποτελεί σταθερή αξία εδώ και χρόνια. Δεν νομίζουμε πως μπορεί κάποιος να αντισταθεί σε αυτό το πιάτο.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marianna☽ (@mariannayork) στις

10. Harvest

Η λίστα κλείνει με ένα πιάτο απλό, αλλά τόσο νόστιμο που έχει κερδίσει επάξια την καρδιά του Instagram και όσων το έχουν στη συνέχεια απολαύσει. Ψωμί, τσορίθο, αυγό και υπέροχες τηγανητές πατατούλες. Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν χρειάζεται να είναι και πολύπλοκα!

Αργησαμε πολυ?🍳 #brunch

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Εριφύλη🦄 (@erifulh_g) στις