Δικηγόρος της Αθήνας εκβίαζε ιερέα αποσπώντας 687.000 ευρώ

Δικηγόρος της Αθήνας εκβίαζε ιερέα αποσπώντας 687.000 ευρώ
Sooc

Για εκβιασμό με θύμα ιερέα κατηγορείται μία πρώην δικηγόρος της Αθήνας, η οποία είχε διαγραφεί το 2006 από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Η 48χρονη δικηγόρος συνελήφθη μαζί με το σύζυγό της –συνταξιούχο αστυνομικό- γιατί φέρονται να εκβίαζαν τον ιερέα, από τον οποίο ζητούσαν λεφτά. Η δικηγόρος ισχυριζόταν ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και ότι έπρεπε να της δώσει 4.000 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. για να μην ενεργοποιηθεί η σύλληψή του. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ιερέα, η 48χρονη τον είχε εκβιάσει και στο παρελθόν για προσωπικές και πολύ ευαίσθητες υποθέσεις καταφέρνοντας να του αποσπάσει συνολικά 687.000 ευρώ.

Στις 25 Απριλίου 2017 ο ιερέας απευθύνθηκε στο τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και αποκάλυψε τον εκβιασμό στους αστυνομικούς. Κατήγγειλε πως η 48χρονη, που του είχε συστηθεί ως δικηγόρος και διατείνονταν ότι έχει γνωριμίες στην ΕΛ.ΑΣ.

Στη συνέχεια, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία προσημείωθηκε το χρηματικό ποσό των -2.000- ευρώ, ενώ αστυνομικοί παρευρίσκονταν στο σημείο παράδοσης, επιτηρώντας διακριτικά. Η 48χρονη, μετά την παραλαβή του προαναφερόμενου ποσού, συνελήφθη.

Η συλληφθείσα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Δημοφιλή