Γαλάζια κομπιουτεράκια για το κόστος Τσίπρα - Καμμένου

Γαλάζια κομπιουτεράκια για το κόστος Τσίπρα - Καμμένου
Sooc

Με τη συζήτηση πλέον να στρέφεται στην ημερομηνία κατάθεσης και ψηφοφορίας των μέτρων στη Βουλή, στη ΝΔ επιχειρούν να βγουν από το κάδρο της «υπερψήφισής» τους, μιλώντας ήδη για το 4ο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ χωρίς χρηματοδότηση.

Η εντολή που δόθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να «ποσοτικοποιηθούν» σημείο προς σημείο οι αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας που ήρθε με ένα χρόνο καθυστέρηση και οι αρμόδιοι τομεάρχες στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να αποδομούν την κυβερνητική επιχειρηματολογία.

«Η συμφωνία έκλεισε αλλά η κυβέρνηση απέτυχε» ήταν το σύνθημα που εξέπεμπε η οδός Πειραιώς λίγες ώρες μετά τον... άσπρο καπνό που αναφώνησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το ξενοδοχείο Χίλτον και αφού προηγουμένως επί 12 ώρες υπουργοί και δανειστές έβαζαν τις τελευταίες πινελιές στα τεχνικά κείμενα.

Στην πράξη, η ΝΔ θεωρεί ότι τα μέτρα που θα ψηφιστούν αποτελούν το κόστος της παραμονής του κ. Τσίπρα στην εξουσία, μέτρα που κανείς δεν ζητούσε πριν από έναν χρόνο, αλλά με τις κυβερνητικές κωλυσιεργίες έφεραν λιτότητα μεγαλύτερη από αυτή που ζητούσαν και τώρα πανηγυρίζουν το δημοσιονομικό πλεόνασμα...

Είναι ενδεικτικό ότι οι επιτελείς της ΝΔ κάνουν λόγο για πρόσθετα μέτρα 0,5 δις και για το 2018, με χρηματοδότηση 0% και ταυτόχρονα για μόνιμα μέτρα 2% του ΑΕΠ για το 2019 και το 2020.

Σύμφωνα με τους γαλάζιους υπολογισμούς «τα 12 δις παροχές που υποσχόταν η κυβέρνηση έγιναν 12,5 δισ. μέτρα με υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου», ενώ στη ζυγαριά με το email Χαρδούβελη, πρόκειται για μέτρα 8,5 φορές επιπλέον από όσα πρότεινε ο τότε υπουργός Οικονομικών και 4 φορές πάνω από όσα ζητούσε το ΔΝΤ.

Όσον αφορά δε στις συντάξεις, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ υπολογίζει τις απώλειες από μία έως τρεις συντάξεις και ενός μισθού...

Όσον αφορά δε στις συντάξεις, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ υπολογίζει τις απώλειες από μία έως τρεις συντάξεις και ενός μισθού...

Δημοφιλή