Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας δέσμευσε τη χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο. Στα 12,5 δισ. ευρώ ο λογαριασμός

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας δέσμευσε τη χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο. Στα 12,5 δισ. ευρώ ο λογαριασμός
Eurokinissi

Για αναξιοπιστία και ότι συμφώνησε σ΄ένα τέταρτο μνημόνιο που φτωχοποιεί την κοινωνία και την μεσαία τάξη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του μήνυμα με αφορμή την ανακοίνωση τεχνικής συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η Κυβέρνηση έφερε ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει καμία ρητή αναφορά για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και για την ένταξη στο QE (ποσοτική χαλάρωση).

Ακόμη είπε «τα περιβόητα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε τους πολύ υψηλούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ήταν προϊόν εξαπάτησης και η παραμονή του στην εξουσία βασίζεται στην ίδια πολιτική μέθοδο, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Τα μέτρα με τα οποία κλείνει η συμφωνία έρχονται στη Βουλή. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας: Θα εξηγήσουμε ότι έχει συμφωνήσει τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, με μόνιμα μέτρα 2% του ΑΕΠ και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Τα περιβόητα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε τα υψηλά πλεονάσματα. Και όλα αυτά χωρίς να έχουμε καμία ρητή δέσμευση για το χρέος και χωρίς δέσμευση για ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Ο λογαριασμός της κυβέρνησης φθάνει στα 12,5 δισ. ευρώ».

«Αυτοί που υπόσχονταν 13η σύνταξη, κόβουν και τη 12η σύνταξη. Κανείς δεν ζητούσε μέτρα όπως περικοπές στις συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου πριν από έναν χρόνο» τόνισε και σχολίασε πως μένει ανοιχτή η εκκρεμότητα για το τι θα γίνει μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει στην εξουσία...Ο κ.Τσίπρας ψηφίζει κάθε μέτρο που του ζητούν. Τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία » είπε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε πως η ΝΔ θα συνεχίσει να ζητεί πολιτική αλλαγή.

Οι δανειστές, συνέχιζε, ζητούν μέτρα για το 2020 διότι δεν εμπιστεύονται τη σημερινή κυβέρνηση.

Ακόμη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως με τη ΝΔ τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει στο σημερινό σημείο και η χώρα θα είχε τελειώσει με τα μνημόνια. Διευκρίνισε δε πως η ΝΔ είναι ένα κόμμα εθνικής ευθύνης που δεσμεύεται από τις συμφωνίες που υπογράφει η χώρα. «Όμως οι συμφωνίες μας δεσμεύουν ως προς τους στόχους όχι ως προς τα μέσα» δήλωσε και επεσήμανε πως αυτό που χρειάζεται ένα ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους και στοχευμένες μειώσεις στο Δημόσιο.

«Το τρίτο μνημόνιο λήγει το 2018, το τέταρτο μνημόνιο όμως έχει την υπογραφή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά εμείς δεν συναινούμε η συμφωνία αυτή είναι εσφαλμένη φρενάρει την ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους και απελευθέρωση δημιουργικών δυνάμεων της χώρας. Η αποτυχία της κυβέρνησης δεν είναι αποτυχία της χώρας» είπε και επανέλαβε πως η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, σημειώνοντας πως οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι.

«Θα κρίνουμε την κυβέρνηση και παράλληλα θα αναπτύσσουμε την δική μας πολιτική πρόταση για την έξοδο από την κρίση.

Από την κρίση θα βγούμε όλοι μαζί ενωμένοι. Ο σπόρος του διχασμού που ο έριξε ο κ. Τσίπρας δεν πιάνει» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Δημοφιλή