Επίθεση Τούρκων εθνικιστών χάκερ σε ιστοσελίδα εργαζομένων δημοτικής επιχείρησης στη Ρόδο

Επίθεση Τούρκων εθνικιστών χάκερ σε ιστοσελίδα εργαζομένων δημοτικής επιχείρησης στη Ρόδο
Hacker in the action on his laptop computer
Hacker in the action on his laptop computer
badmanproduction via Getty Images

Στόχος Τούρκων χάκερ έγινε η ιστοσελίδα των εργαζομένων του συνδικάτου της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΣ ΡΟΔΑ την Κυριακή, σύμφωνα με δημοσίευμα της «δημοκρατικής».

Όπως σημειώνεται, οι Τούρκοι χάκερ εξαφάνισαν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του συνδικάτου των εργαζομένων και ανήρτησαν την τουρκική σημαία, γράφοντας εθνικιστικά συνθήματα: «Ρίξε μια ματιά στην ιστορία τι έπαθαν όσοι τα έβαλαν με τους Τούρκους», είναι το ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στην τουρκική γλώσσα στην ιστοσελίδα του συνδικάτου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ και το δεύτερο αναφέρει χαρακτηριστικά «Με τον Τούρκο να ‘σαι φίλος αλλά τον Τούρκο μην τον κάνεις εχθρό».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», ο Ρόδιος διαχειριστής της σελίδας του συνδικάτου των εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, ενημερώθηκε για την παραβίαση το βράδυ της Κυριακής, όταν εργαζόμενοι της επιχείρησης προσπάθησαν να συνδεθούν προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για το πρόγραμμα εργασίας τους, και αντί αυτού, αντίκρισαν την τούρκικη σημαία και το λογότυπο των χάκερ. Ακολούθως ο διαχειριστής προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απενεργοποιήσει την πρόσβαση των χάκερ και να επαναφέρει τα δεδομένα του συνδικάτου, όπως και έγινε. Μάλιστα, οι Τούρκοι χάκερς του άφησαν μήνυμα στο οποίο αναγραφόταν «γεια σου διαχειριστή, να ξέρεις ότι έχουμε “χακάρει” το site σου. Η Τουρκία είναι μεγάλη».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, καλά πληροφορημένες πηγές, ανέφεραν στην «δημοκρατική» πως πρόκειται για «ισχυρή ομάδα» γνωστών χάκερς που παρεμβαίνει «όποτε κρίνει ότι απειλείται η Τουρκία ή όποτε γίνονται κινήσεις εναντίον της», γεγονός που δεν αποκλείεται η κίνηση να συσχετίζεται και με το Αγαθονήσι.

Δημοφιλή