Γυναίκα πρόσφυγας επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της στην Καλαμάτα

Γυναίκα πρόσφυγας επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της στην Καλαμάτα
Eurokinissi

Τέλος στη ζωή της προσπάθησε να βάλει μία γυναίκα από το Ιράκ στο άκουσμα της απόφασης για μεταγωγή σε κέντρο φιλοξενίας στη Σάμο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 14.30 (μεσημέρι Τετάρτης) στο κτίριο της παλιάς σχολής νοσοκόμων, δίπλα από το δημαρχείο της Καλαμάτας. Στο κτίριο αυτό κρατούνται εδώ και μία εβδομάδα πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία (ανάμεσά τους εννιά παιδιά), οι οποίοι είχαν εντοπιστεί στην περιοχή της Κορώνης.

Όταν έφτασαν το μεσημέρι τα λεωφορεία που θα τους παραλάμβαναν για να ξεκινήσουν το ταξίδι για τη Σάμο μία Ιρακινή πήρε ένα μαχαίρι και προσπάθησε να κόψει τις φλέβες της.

Για καλή της τύχη το τραύμα που κατάφερε στον καρπό του δεξιού της χεριού ήταν επιδερμικό. Έτσι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας και λίγη ώρα αργότερα πήρε εξιτήριο.

Στη θέα του τραυματισμού της, η μητέρα της Ιρακινής λιποθύμησε και μεταφέρθηκε και αυτή στο ίδιο νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και από άλλους πρόσφυγες, που άρχιζαν να διαμαρτύρονται έντονα προς τους αστυνομικούς.

Στο σύνολό τους αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία.

Μετά τα επεισόδια ελήφθη η απόφαση να αναβληθεί η μετακίνησή τους σε κέντρο φιλοξενίας στη Σάμο.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την ισχυρή αστυνομική δύναμη που έσπευσε στο σημείο την ώρα του περιστατικού, καθώς και τις δηλώσεις δικηγόρου, αλληλέγγυα των μεταναστών.

Δημοφιλή