Απεβίωσε ο Βιάρος Αυγουστίνος Καποδίστριας, απόγονος του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας

Απεβίωσε ο Βιάρος Αυγουστίνος Καποδίστριας, απόγονος του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας
enimerosi

Απεβίωσε στην Αθήνα το Σάββατο 29 Απριλίου, στις 5.30 μ.μ., ο Βιάρος-Αυγουστίνος Καποδίστριας, απόγονος της οικογένειας Καποδίστρια και τελευταίος σε μια διαδοχή αρρενοκρατίας.

Ο Βιάρος, όπως ήταν πιο γνωστός στους παλιούς Κερκυραίους, γεννήθηκε στην Κέρκυρα, στις 28 Μαΐου 1933, και ήταν δισέγγονος του Γεωργίου Καποδίστρια, μικρότερου αδελφού του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.

Ήταν επίτιμος Προέδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Βιάρου-Αυγουστίνου Καποδίστρια, και πολύτιμος αρωγός στο έργο του Μουσείου.

Στο άγγελμα του θανάτου του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Καποδίστρια – Κέντρου Καποδιστριακών Μελετών, αποφάσισε μεταξύ άλλων να κηρύξει τριήμερο πένθος και να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των σωματείων-συνιδιοκτητών του Μουσείου (Αναγνωστικής Εταιρίας, Φιλαρμονικής Εταιρείας και Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών).

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα 3 Μαΐου στην Κέρκυρα.

Η HuffPost Greeceείχε την τιμή και την τύχη, σχεδόν ένα μήνα πριν η ψυχή του ανοίξει πανιά για να συναντήσει τον Κυβερνήτη, λίγο πριν την αιωνιότητα, όπως είπε η κόρη του Ναταλία, να μιλήσει με τον Βιάρο Αυγουστίνο Καποδίστρια.

Δημοφιλή