Keren Eldad: H γυναίκα που έκανε στροφή 180 μοιρών στη ζωή της εξηγεί πώς να αλλάξουμε και τη δική μας

Keren Eldad: H γυναίκα που έκανε στροφή 180 μοιρών στη ζωή της εξηγεί πώς να αλλάξουμε και τη δική μας
Keren Eldad

Τον Ιούνιο του 2012 η Keren Eldad βρέθηκε στο πάτωμα του μπάνιου της να αναρωτιέται: «Τι κάνω τώρα; Πώς θα αλλάξω τη ζωή μου;». Τι την οδήγησε εκεί; Η διάλυση του γάμου της, η ξαφνική αποχώρηση του συνεργάτη της από το marketing agency που είχαν μαζί, ο θάνατος της αγαπημένης γάτας, αλλά και ο εξίσου αναπάντεχος «θάνατος» του χρηματιστηριακού δείκτη Nasdaq. Αυτό όμως που προκάλεσε την κατάρρευση της δεν ήταν τόσο τα γεγονότα όσο αυτό στο οποίο την οδήγησαν να συνειδητοποιήσει: Ότι όλες οι επιλογές της μέχρι τότε δεν είχαν να κάνουν με τον «αληθινό εαυτό» της.

Αυτή ήταν και η αρχή της νέας εκδοχής της, ή αλλιώς της Keren Eldad 2.0 όπως λέει και η ίδια. Αποφάσισε όχι μόνο να αλλάξει την προσωπική, αλλά και την επαγγελματική της ζωή, προσλαμβάνοντας έναν life coach. Και μετά έναν ακόμα. Και έναν ακόμα. Βλέποντας, όπως λέει η ίδια, να σημειώνονται άλματα προόδου σε κάθε τομέα της ζωής της, οδηγήθηκε τελικά στο να δημιουργήσει το 2016 το δικό της life coaching πρόγραμμα «With Enthusiasm», με στόχο να βοηθήσει τον κόσμο να αποκτήσει όλα όσα ονειρεύεται.

Η HuffPost Greece μίλησε μαζί της για τα εμπόδια που βάζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας, για το ποιο είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξουμε τη ζωή μας, αλλά και για το πόσο δύσκολες είναι σήμερα οι σχέσεις.

Η ίδια δεν δίστασε μάλιστα να ετοιμάσει και ένα βίντεο με συμβουλές αποκλειστικά για τους αναγνώστες της HuffPost Greece, το οποίο μπορείτε να δείτε στο τέλος του κειμένου.

Με ποιους τρόπους σαμποτάρουν οι άνθρωποι την επαγγελματική και προσωπική τους ζωή; Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε όλοι;

Με το να αντιδρούν, χωρίς να δρουν. Τι σημαίνει αυτό; Πολλοί άνθρωποι όταν έρχονται αντιμέτωποι με μία δυσκολία, δεν σταματούν για να σκεφτούν πώς κάτι θετικό μπορεί να προκύψει από αυτή την κατάσταση. Εάν απλώς αντιδράς, θα αντιμετωπίσεις κάθε πρόκληση με χάος, βιασύνη, θυμό, θα κατηγορείς τους άλλους, νιώθεις σαν θύμα. Αυτό πάντα δημιουργεί μια χαοτική κατάσταση. Το να δρας σημαίνει ότι κατανοείς ότι σε κάθε περίπτωση έχεις επιλογές και ότι αυτές οι επιλογές έχουν να κάνουν με το πώς επιλέγεις να δεις τα πράγματα. Το να δρας σημαίνει να παίρνεις την πρωτοβουλία ή να έχεις την ικανότητα να ανταποκρίνεσαι.

Όταν νομίζουμε ότι κάτι συμβαίνει σε μας, τότε είμαστε θύματα. Αυτό είναι η χαμηλότερη μορφή ενέργειας και μας κάνει να νιώθουμε τελείως αδύναμοι. Εάν, παρά τον πόνο και τον θύμο, θέλουμε να γίνουμε μια κινητήρια δύναμη στη ζωή μας, αντί να είμαστε απλώς θύματα των περιστάσεων, πρέπει να κατανοήσουμε ότι σε κάθε σενάριο μπορούμε να επιλέξουμε το πώς θα αντιδράσουμε σε προσωπικές τραγωδίες.

Είναι ποτέ πολύ αργά για να αλλάξει κάποιος τη ζωή του;

Όχι. Όποτε κάποιος είναι έτοιμος, εμείς είμαστε εδώ. Πάρτε για παράδειγμα, μία από τις πελάτισσές μου, η οποία είναι στα 60 της και πάλευε με ένα διαζύγιο μετά από 30 χρόνια γάμου, ενώ προσπαθούσε να βρει δουλειά για πρώτη φορά στη ζωή της, αφού η οικονομική της κατάσταση άλλαξε πολύ απότομα. Αυτή τη στιγμή είναι τόσο πετυχημένη που ούτε καν θυμάται τις δυσκολίες που είχε – έχει μια νέα δουλειά, νέα κοινωνική ζωή και συναρπαστικά ραντεβού. Πραγματικά βρήκε τον εαυτό της.

Ποιο είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξει κάποιος τη ζωή του; Τι θα συμβουλεύατε τους αναγνώστες μας;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να είναι ειλικρινής για το που είναι, αλλά αυτό είναι το κλειδί: χωρίς να κρίνει τον εαυτό του κάποιος, θέλω να κοιτάξει το πρόβλημα και να κατανοήσει ακριβώς ποια είναι η κατάσταση.

Ποιοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι στη ζωή σας που σας βοήθησαν να ξεπεράσετε τις δύσκολες στιγμές;

Οι φίλοι μου πάντα υπήρξαν μία τεράστια πηγή υποστήριξης και χαράς για μένα, αλλά αυτό που ισχύει είναι ότι οι φίλοι δεν έχουν τα εργαλεία για να σε βοηθήσουν ή να δουν τα «τυφλά σημεία» σου. Πολλές φορές δεν έχουν και αυτοί ιδέα για το τι φταίει στη ζωή σου. Για αυτό και άρχισα να δουλεύω με life coaches. Με βοήθησαν να ξεπεράσω όλες τις δύσκολες στιγμές και τώρα δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό.

Αντιμετωπίζουν οι άνδρες και οι γυναίκες διαφορετικά την επιτυχία και την αποτυχία;

Δεν θα το έλεγα. Ο καθένας έχει διαφορετικές αντιλήψεις και ερμηνεύει διαφορετικά τις καταστάσεις. Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες κατανοούν γρήγορα ότι δεν υπάρχει η έννοια της επιτυχίας ή της αποτυχίας.

Είστε μια πιστοποιημένη «Love Attraction Coach»! Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι είμαι έτσι εκπαιδευμένη ώστε να βοηθήσω κάποιον να ερωτευθεί ξανά. Στόχος μου είναι να βοηθήσω κάποιον να αποκτήσει τη σχέση που πάντα ήθελε. Κάποιος πλάι μου θα μάθει να αναγνωρίζει ποιες είναι οι παγίδες που βάζει στον εαυτό του – όπως οι περιορισμένες αντιλήψεις του για την αγάπη, το χάος που προκύπτει από τις τεχνολογικές εφαρμογές για ραντεβού ή το να κάνει παρέα με κάποιον ή κάποια πρώην.

Είναι σήμερα δυσκολότερες οι ερωτικές σχέσεις;

Όχι δεν είναι, όλα έχουν να κάνουν με το μυαλό. Κάνω σεμινάρια σχετικά με το εάν εφαρμογές όπως το Tinder έχουν κάνει τα πράγματα χειρότερα και η αλήθεια είναι ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Έχουμε απλώς διευρύνει τον τρόπο σκέψης μας και μόλις συγκεντρωθούμε η διαδικασία των ραντεβού και των σχέσεων γίνεται εύκολη και υπέροχη.

Μιλήστε μας για το βίντεο που ετοιμάσατε αποκλειστικά για την HuffPost Greece.

Είναι τεράστια τιμή για μένα που δημιούργησα ένα βίντεο αποκλειστικά για τους αναγνώστες της HuffPost Greece. Σε αυτό, μοιράζομαι το πρώτο βήμα για να πάρει κάποιος αυτό που θέλει. Δίνω επίσης και επιπλέον συμβουλές, καθώς και μία άσκηση, για να κάνετε το πρώτο βήμα στη ζωή σας σήμερα.