Λαιμός εναντίον λαιμού: Επική μάχη ανάμεσα σε δύο αρσενικές καμηλοπαρδάλεις

Λαιμός εναντίον λαιμού: Επική μάχη ανάμεσα σε δύο αρσενικές καμηλοπαρδάλεις

Η επική στιγμή κατά την οποία δύο καμηλοπαρδάλεις έδωσαν μία επική μάχη, δαγκώνοντας η μία την άλλη καταγράφηκε σε κάμερα, ενώ το περιστατικό έλαβε χώρα μπροστά σε τουρίστες.

Ο Στίβεν Μεσίνσκι και ο Μπριτ φον Μίγκεν, ιδιοκτήτες του τουριστικού γραφείου «Wild-Life Tours», είχαν διοργανώσει ένα σαφάρι στο πάρκο «Hluhluwe Imfolozi» της Νότιας Αφρικής, όταν είδαν τα αρσενικά να μάχονται μεταξύ τους.

Οι αρσενικές καμηλοπαρδάλεις χρησιμοποιούν τους λαιμούς τους ως όπλο σε μάχες κυριαρχίας για να κερδίσουν το δικαίωμα να ζευγαρώσουν με θηλυκά και είναι εξαιρετικά σπάνιο να εντοπιστούν σε κατάσταση μάχης.

Ο κ. φον Μίγκεν είπε: «Καθώς συναντήσαμε τις καμηλοπαρδάλεις, ο Στίβεν παρατήρησε ότι δύο από τις αρσενικές έσπρωχναν η μία την άλλη, θέλοντας να κάνουν επίδειξη μεγέθους και μετρώντας κατά κάποιον τρόπο τους λαιμούς τους σε μία μάχη κυριαρχίας».

«Όταν το είδε αυτό, άρπαξε γρήγορα την κάμερα αφού, αφού σύμφωνα με τα χρόνια της εμπειρίας μας, θα μπορούσε κανείς να πει ότι γίναμε μάρτυρες μιας μοναδικής παρατήρησης».

«Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύουμε ότι τα δύο αρσενικά μάχονταν για ένα θηλυκό που βρισκόταν πολύ κοντά.

Οι καμηλοπαρδάλεις μπορούν να ζυγίσουν έως και 1360 κιλά και οι λαιμοί τους μπορούν να φτάσουν τα 226 κιλά. Κατά την πάλη τους στοχεύουν τους λαιμούς τους στο σώμα, τους λαιμούς και τα πόδια του άλλου θηλαστικού.

Πηγή: Daily Mail

Δημοφιλή