«Κόκκινη κάρτα» στις περικοπές συντάξεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο

«Κόκκινη κάρτα» στις περικοπές συντάξεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο
SOOC

Αρνητικά στις νέες περικοπές των συντάξεων φέρεται ότι γνωμοδότησε το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου γνωμοδότησε ότι είναι αντίθετες στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων κατά 18% από το 2019 που συμφώνησε η Κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους δανειστές, γνωμοδότησε ότι είναι αντίθετες στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων κατά 18%, προσπερνώντας όμως το ζήτημα της συνταγματικότητας ή όχι.

Ακόμη οι σύμβουλοι του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου αποφάνθηκαν ότι καλούνται να γνωμοδοτήσουν επί ενός νομοσχεδίου που προβλέπει περικοπές συντάξεων μετά από δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σχετική αναλογιστική μελέτη όπως προβλέπει η νομοθεσία και η νομολογία των Ελληνικών δικαστηρίων.

Όπως είναι γνωστό οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις από το 2019 θα υποστούν εκ νέου περικοπή έως και 18%. Δηλαδή έως 18% θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις και έως 18% θα μειωθούν και οι επικουρικές συντάξεις.

Δημοφιλή