Φουλ επίθεση Μητσοτάκη από την ΚΟ ΝΔ

Φουλ επίθεση Μητσοτάκη από την ΚΟ ΝΔ
Sooc

Η σημερινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα αναμένεται να αποτελέσει το σήμα για «φουλ» αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με ορόσημο την 18η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στη Βουλή για την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές.

Έχοντας ως αφετηρία το πρόσφατο αποτέλεσμα των Γαλλικών προεδρικών εκλογών και την επικράτηση Μακρόν, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να προσαρμόσει τα πολιτικά μηνύματα που προκύπτουν με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι το αποτέλεσμα στη Γαλλία δείχνει ότι «ο λαϊκισμός δεν πολεμιέται με λαϊκισμό αλλά με αλήθειες και καθαρό λόγο μεταρρυθμιστικό λόγο».

Ο στόχος του είναι προφανής. Από τη μια καταδείξει ότι η μετριοπαθής στρατηγική που ακολουθεί αποφέρει αποτελέσματα, έναντι της λογικής του διχασμού, του λαϊκισμού και της πόλωσης που επιλέγει ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «αυτή είναι και η τελευταία γραμμή άμυνας μετά τα δεινά αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης που έκανε και έφερε ένα τέταρτο αχρείαστο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση".

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη θα αφορά στην επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή την Πέμπτη 18 Μαΐου ξεκαθαρίζοντας για ακόμα μια φορά τη στάση του κόμματος να καταψηφίσει μέτρα και αντίμετρα, επαναλαμβάνοντας τη δίκη του πρόταση μεταρρυθμίσεων, που περιλαμβάνει τον οδικό χάρτη με μειώσεις φόρων, εξηγώντας ότι «τα αντίμετρα αποτελούν συνέχεια των μέτρων».

Ιδιαιτέρως επικριτικός θα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ για την υπόθεση της ΣΕΚΑΠ και τις πρόσφατες παρεμβάσεις του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη υπέρ του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Μητσοτάκης θα καταγγείλει ότι με "ορμητήριο" το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρείται να στηθεί μια νέα διαπλοκή με "όχημα" έναν επιχειρηματία και "δούρειο ίππο" μια καπνοβιομηχανία, έναν αθλητικό σύλλογο και μια... επικείμενη εξαγορά ομίλου ΜΜΕ.

Δημοφιλή