Χωρίσατε; 7 πράγματα που πρέπει να κάνετε σύμφωνα με την επιστήμη για να το ξεπεράσετε

Χωρίσατε; 7 πράγματα που πρέπει να κάνετε σύμφωνα με την επιστήμη για να το ξεπεράσετε
youtube

Βρεθήκατε, λοιπόν, στην δύσκολη θέση του χωρισμού και μάλιστα ενός χωρισμού που δεν επιλέξατε εσείς. Φυσικά, κανένας χωρισμός δεν είναι εύκολος, αλλά όλα τα πράγματα γίνονται για κάποιο λόγο, οπότε αντί να σκέφτεστε ότι η ζωή τελειώνει εδώ, η HuffPost UK προτείνει ορισμένα πράγματα που προτείνει η επιστήμη για να κάνετε την μετάβαση στην εργένικη ζωή πιο ομαλή.

1. Προσποιηθείτε μέχρι να τα καταφέρετε.

Μπορεί αυτή την στιγμή να θέλετε μόνο να ξαπλώσετε και να κλάψετε, αλλά η επιστήμη έχει άλλη άποψη. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες θεωρούν ότι το να προσποιείται κανείς ότι είναι χαρούμενος μπορεί να τον βοηθήσει να νιώσει καλύτερα.

2. Κάντε οτιδήποτε μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Αν και το μόνο που θέλετε είναι να κάτσε σπίτι με τις πιτζάμες σας, καλό είναι να προσπαθείτε να βγείτε έξω και να αποσπάσετε την προσοχή σας. Η έρευνα έχει δείξει ότι αφήνοντας τον εαυτό σας μέσα στην θλίψη θα αυξήσει τον χρόνο που θα κάνετε για να το ξεπεράσετε.

3. Κλάψτε.

Ακούγεται σαν να έρχεται σε σύγκρουση με τα παραπάνω, αλλά είναι σημαντικό πριν κάνετε οτιδήποτε να αφήσετε τον εαυτό σας να κλάψει και να ξεσπάσει.

4. Μιλήστε για τα συναισθήματά σας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μιλάτε επί έξι μήνες συνεχόμενα για τον χωρισμό σας, αλλά είναι σημαντικό να μην κρατάτε πράγματα μέσα σας. Όπως ανέφεραν και ειδικοί από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά, ένα πρόβλημα όταν μοιράζεται γίνεται μισό. Επιλέξτε ορισμένους ανθρώπους που εμπιστεύεστε και μιλήστε τους.

5. Αλλά μην γράψετε για τα συναισθήματά σας.

Άσχημα νέα για τους πιο συγγραφικούς τύπους. Έρευνα που έγινε το 2012 διαπίστωσε ότι εκφράζοντας γραπτώς τα συναισθήματά σας μπορεί να σαμποτάρετε την συναισθηματική σας ανάρρωση.

6. Επιτρέψτε τον εαυτό σας να είναι θλιμμένος για τουλάχιστον 3 μήνες.

Δεν ακούγεται και τόσο καλό, αλλά ο χρόνος θα περάσει πιο γρήγορα από όσο νομίζετε και σύμφωνα με έρευνα το 71% των ατόμων ανέφερε ότι ένιωθε πολύ καλύτερα μετά από 11 εβδομάδες.

7. Αποδεχτείτε ότι μπορεί να μην το ξεπεράσετε ποτέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν η λάθος απόφαση.

Κι αν αυτός/ή ήταν το άλλο σας μισό και δεν το ξεπεράσετε ποτέ; Είναι λογικό να έχετε αυτόν τον φόβο αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα επιστρέψετε στην κανονική σας ζωή δυναμικά.