Πώς έγινε η ληστεία στη Γεωπονική Σχολή που απασχολεί την Αντιτρομοκρατική

Πώς έγινε η ληστεία στη Γεωπονική Σχολή που απασχολεί την Αντιτρομοκρατική
Sooc

Ζωηρό είναι το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη ληστεία σε χρηματαποστολή μέσα στη Γεωπονική Σχολή στο Αιγάλεω.

Και αυτό διότι αν και τυπικά η υπόθεση θεωρείται ως μία ακόμα αποτυχημένη ληστεία σε χρηματαποστολή, η εμπλοκή του 25χρονου που συνελήφθη στο σημείο αλλάζει τα δεδομένα.

Ο 25χρονος είναι αδερφός 27χρονου έγκλειστου που κατηγορείται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Ο 27χρονος, φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, είχε συλληφθεί μαζί με ακόμα τέσσερα άτομα στις 30 Απριλίου 2013 σε μπυραρία της Νέας Φιλαδέλφειας. Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και ληστείες.

Ο 25χρονος αδερφός του, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στη Γεωπονική Σχολή, δεν είχε απασχολήσει ποτέ την Αστυνομία. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι δεν είχε ούτε καν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ. Το μόνο που είπε στους αστυνομικούς είναι ότι είναι φοιτητής Πολυτεχνείου. Ο πατέρας του ήταν συνδικαλιστής αριστερού πολιτικού κόμματος, ενώ με τα κοινά έχει ασχοληθεί και η μητέρα του.

Στις 10.30 το πρωί ο 25χρονος απείλησε μαζί με συνεργό του υπαλλήλους χρηματαποστολής που προσπαθούσαν να ανεφοδιάσουν ΑΤΜ στις εγκαταστάσεις της Γεωπονικής Σχολής στην Ιερά Οδό.

Οι δυο τους φορούσαν κουκούλες και κατάφεραν με την απειλή όπλου να αφαιρέσουν κασετίνες με χρήματα από το ΑΤΜ.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπάλληλος ασφαλείας της Γεωπονικής Σχολής κλώτσησε τη μοτοσικλέτα με την οποία διέφευγαν οι δράστες με αποτέλεσμα να πέσει κάτω, να υποστεί βλάβη και να μην παίρνει μπρος. Η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί πριν από δύο ημέρες από περιοχή της Αθήνας. Στη συνέχεια, οι δύο ληστές απείλησαν το φύλακα και τράπηκαν σε φυγή τρέχοντας.

Ο 25χρονος φαίνεται να κινήθηκε μέσω υπόγειας διάβασης που οδηγεί στην λεωφόρο Καβάλας και όταν βγήκε από αυτή να ακινητοποιήθηκε από πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης. Στην κατοχή του βρέθηκε μία κασετίνα από το ΑΤΜ και ένα πιστόλι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κασετίνα δεν περιείχε χρήματα.

Οι αναζητήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για να βρεθεί η ταυτότητα του δεύτερου ληστή συνεχίζονται, καθώς αυτό είναι πλέον που ενδιαφέρει περισσότερο τους αρμόδιους αξιωματικούς.

Δημοφιλή