Η... Αλλαγή του Κυριάκου Μητσοτάκη - Το νέο σύνθημα στο δρόμο προς τη ΔΕΘ

Η... Αλλαγή του Κυριάκου Μητσοτάκη
Sooc

Η λέξη με τα έξι γράμματα έγινε σύνθημα στο στόμα εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων και κατά πολλούς επισφράγισε την 1η κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ το 1981.

Η «Αλλαγή» κεντρικό πολιτικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ με τους οπαδούς του να φωνάζουν ρυθμικά «Εδώ και τώρα Αλλαγή», αναβιώνει και γίνεται ο κώδικας επικοινωνίας ή κατά κάποιους άλλους το νέο "σλόγκαν" του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο και αν - δικαίως - ξενίζει η επιλογή της λέξης ή ακόμα περισσότερο η πατρότητα του συγκεκριμένου συνθήματος, αξίζει κανείς να ανατρέξει στα φοιτητικά χρόνια του νυν Προέδρου της ΝΔ και να πληροφορηθεί - από όσους τουλάχιστον τον γνωρίζουν καλά - ότι πριν αποφοιτήσει με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» από το Harvard, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στις κοινωνικές επιστήμες, είχε φροντίσει να «αποδομήσει» την άνοδο και τον τρόπο εξουσίας του Ανδρέα Παπανδρέου κατά την πρώτη διακυβέρνησή του, μέσω της... προπτυχιακής εργασίας που είχε παραδώσει.

Αρκετά χρόνια αργότερα, η εμβληματική λέξη "ΑΛΛΑΓΗ", φαίνεται πως επελέγη για να αποτυπώσει ανάγλυφα τη νέα στρατηγική του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου στην πορεία μέχρι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τους συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξηγούν ότι πρόκειται για το σύνθημα της αντεπίθεσης με μια επιθετική τακτική που στόχο έχει να αναδείξει ότι "δεν είμαστε όλοι ίδιοι" και πως το διαφορετικό μπορεί να το εκφράσει το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι, σιγά σιγά - με αποκορύφωμα της ΔΕΘ - θα ακούγεται ολοένα και περισσότερο - σε γαλάζιο φόντο αυτή τη φορά - η ανάγκη για "Αλλαγή" στην οικονομία, για "Αλλαγή" στην κοινωνία και η απαίτηση για "Αλλαγή" στο πολιτικό σύστημα, βάζοντας στην κορυφή της κριτικής τα πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου και αιχμή τον διαφορετικό δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί και τι πρέπει να αλλάξει.

Ήδη πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δυο πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του έδωσε μια πρόγευση του νέου γαλάζιου συνθήματος.

Αρχικά στη συνεδρίαση των γαλάζιων τομεαρχών όπου σημείωσε ότι απαιτείται μια άλλη κυβέρνηση και άρα η πολιτική "αλλαγή" προκειμένου η χώρα να προσελκύσει επενδύσεις, αλλά και λίγες ημέρες αργότερα, στα εγκαίνια των γραφείων νεολαίας του κόμματος, όταν και επανέλαβε την ανάγκη για μια μεγάλη πολιτική... ΑΛΛΑΓΗ.

Δημοφιλή