Η υπόθεση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ: 16χρονη μαχαιρώθηκε πισώπλατα από τις φίλες της και πέθανε παίρνοντας μαζί της το μυστικό τους

Η υπόθεση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ: 16χρονη μαχαιρώθηκε πισώπλατα από τις φίλες της και πέθανε παίρνοντας το μυστικό τους
sonic_ai via Getty Images

Η δολοφονία μιας Αμερικανίδας έφηβης από τις φίλες της το 2012 μπαίνει ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας, μετά την ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού CBS ότι η εκπομπή «Teens who Kill» (οι έφηβοι που σκοτώνουν) θα αφηγηθεί την απίστευτη αυτή ιστορία.

Η 16χρονη Σκάιλαρ Νιζ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στην Δυτική Βιρτζίνια τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου του 2012. Η έφηβη ήταν αριστούχος μαθήτρια και ήθελε να γίνει δικηγόρος στο μέλλον. Εργαζόταν περιστασιακά σε αλυσίδα γρήγορου φαγητού για να βγάζει τα δικά της χρήματα και περνούσε πολύ χρόνο με τις δύο καλύτερες φίλες της, την Ρέιτσελ Σόαφ και την Σίλια Έντι.

Στην πραγματικότητα, η Σκάιλαρ είχε μεγαλώσει κάνοντας παρέα μόνο με την Σίλια και η Ρέιτσελ ήρθε πολύ αργότερα στην ζωή τους. Σταδιακά, η 16χρονη άρχισε να νιώθει πως οι φίλες της την απέκλειαν από τις συναντήσεις τους και είχε υποψίες πως η Ρέιτσελ προσπαθούσε να την απομακρύνει από την Σίλια. Η νεαρή Σκάιλαρ φέρεται ακόμα να ανακάλυψε πως η Σίλια και η Ρέιτσελ είχαν σεξουαλικές σχέσεις, γεγονός που έμελλε να την οδηγήσει στον θάνατο.

Το βράδυ της 5ης Ιουλίου, η 16χρονη γύρισε στο διαμέρισμα που ζούσε με την οικογένειά της, μετά από μια βάρδια στο ταχυφαγείο όπου εργαζόταν. Μετά τα μεσάνυχτα όμως, η ίδια άνοιξε το παράθυρο του δωματίου της και, όπως φάνηκε και από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της πολυκατοικίας, μπήκε στο αυτοκίνητο της φίλης της, Σίλια Έντι.

Οι τρεις φίλες συνήθιζαν να παρκάρουν το όχημα σε μια δασώδη περιοχή στα σύνορα με την Πενσυλβάνια, όπου κάπνιζαν μαριχουάνα. Εκείνη την νύχτα όμως, η Σίλια και η Ρέιτσελ σχεδίαζαν να δολοφονήσουν την Σκάιλαρ, μια πράξη που είχαν προμελετήσει εδώ και μήνες. Η 16χρονη φίλη τους γνώριζε το μυστικό τους, ότι δηλαδή οι δυο τους είχαν ερωτικές σχέσεις, και δεν ήθελαν να το μάθει κανείς.

Όταν έφτασαν στο σημείο όπου σύχναζαν, οι δύο ανήλικες ζήτησαν από την Σκάιλαρ να φέρει έναν φακό από το πορτμπαγκάζ του οχήματος. Μόλις εκείνη γύρισε την πλάτη της, οι δυο τους άρχισαν να την μαχαιρώνουν με μανία, μέχρι που η άτυχη νεαρή άφησε την τελευταία της πνοή. Στην συνέχεια, έκρυψαν το πτώμα της σε δάσος που ανήκει στην Πενσυλβάνια και φρόντισαν να βρίσκονται συνεχώς σε επικοινωνία με την οικογένεια της 16χρονης, ρωτώντας τους γονείς της για την εξέλιξη των ερευνών.

Η σορός της Σκάιλαρ εντοπίστηκε τον Ιανουάριο του επόμενου έτους στο σημείο όπου είχε αφεθεί από τις «φίλες» της. Ένα χρόνο αργότερα, οι δύο έφηβες ομολόγησαν την πράξη τους, με την Ρέιτσελ να καταδικάζεται σε 30ετή ποινή κάθειρξης και την Σίλια σε 15ετή ποινή κάθειρξης. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η Σίλια, αν και έλαβε μικρότερη ποινή, είχε εμφανίσει σημάδια ψυχοπάθειας, με την ίδια να συνηθίζει να πατά τα μικρά ζώα που έβρισκε στον δρόμο της για «απόλαυση». Κάποιοι υποθέτουν ότι κίνητρο της δολοφονίας δεν ήταν μόνο η απόκρυψη του μυστικού των κοριτσιών, αλλά και η επιθυμία της Σίλια να σκοτώσει έναν άνθρωπο.

Δημοφιλή