Αυτά τα τεράστια χέρια που βγαίνουν από ένα κανάλι της Βενετίας μεταφέρουν το πιο σημαντικό μήνυμα

Αυτά τα τεράστια χέρια που βγαίνουν από ένα κανάλι της Βενετίας μεταφέρουν το πιο σημαντικό μήνυμα

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε για τη Βενετία; Γόνδολες, κανάλια, υπέροχες γέφυρες. Ωστόσο, αυτή την περίοδο, όποιος βρεθεί εκεί θα έχει τη δυνατότητα να δει κάτι πρωτόγνωρο: Δύο τεράστια χέρια να ξεπροβάλλουν από το νερό για να στηρίξουν το ιστορικό ξενοδοχείο Ca' Sagredo.

Πρόκειται για το εντυπωσιακό γλυπτό του Lorenzo Quinn, το οποίο παρουσιάστηκε στις 13 Μαΐου. Με τίτλο «Support», τα δύο χέρια που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Haycon Gallery του Λονδίνου και την πόλη της Βενετίας, θα στηρίζουν το κτίριο μέχρι τις 26 Νοεμβρίου.

Στόχος του γλυπτού είναι να υπενθυμίσει το πώς πόλεις όπως η Βενετία απειλούνται από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, αλλά και να καλέσει τον καθένα από εμάς να δράσει πριν να είναι πολύ αργά. Το έργο αφορά «τις δύο πλευρές της ανθρώπινης φύσης, τη δημιουργική και την καταστροφική, καθώς και την ικανότητα των ανθρώπων να δρουν και να επηρεάζουν την ιστορία και το περιβάλλον,» λέει σε σχετικό δελτίο τύπου η Haycon Gallery. «Τα χέρια συμβολίζουν τα μέσα που μπορούν να καταστρέψουν τον κόσμο, αλλά που έχουν επίσης την ικανότητα να τον σώσουν».

«Έχω τρία παιδιά και σκέφτομαι για τη γενιά τους και τι κόσμο θα τους κληρονομήσουμε. Ανησυχώ πάρα πολύ,» δήλωσε για το έργο του ο καλλιτέχνης. «Κάτι πρέπει να γίνει,» συμπλήρωσε ο 51χρονος Quinn, ο οποίος έφτιαξε τα χέρια στο εργαστήριό του στην Ισπανία μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες.

Και μία ακόμα ενδιαφέρουσα πληροφορία; Ως μοντέλο για τα χέρια χρησιμοποίησε τον 11χρονο γιο του. Είναι σίγουρα μια αισιόδοξη εικόνα για το μέλλον: Τα χέρια ενός παιδιού να ξεπροβάλλουν για να προσφέρουν στήριξη και βοήθεια, δείχνοντάς μας έτσι τον δρόμο που θα έπρεπε να ακολουθήσουμε όλοι.

Δημοφιλή