Προσγείωση επιβατηγού αεροπλάνου με συνοδεία μαχητικών στη Χονολουλού μετά από φασαρία που προκάλεσε Τούρκος

Προσγείωση επιβατηγού αεροπλάνου με συνοδεία μαχητικών στη Χονολουλού μετά από φασαρία που προκάλεσε Τούρκος
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Gary Hershorn via Getty Images

Η αμερικανική πολεμική αεροπορία την Παρασκευή απογείωσε δύο μαχητικά F-22 για να συνοδέψουν μια πτήση των American Airlines στο διεθνές αεροδρόμιο της Χονολουλού (Χαβάη) μετά από αναφορά για αναστάτωση στην οποία ενεπλάκη Τούρκος επιβάτης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η φύση του επεισοδίου δεν αποκαλύφθηκε άμεσα από το FBI, τις ένοπλες δυνάμεις ή τις American Airlines, αλλά τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ένας επιβάτης προσπάθησε να μπει στο κόκπιτ της Πτήσης 31 για τη Χονολουλού από το Λος Άντζελες.

Ο άνδρας εξουδετερώθηκε από μέλος των υπηρεσιών ασφαλείας που ήταν εκτός υπηρεσίας και βρισκόταν στο αεροπλάνο, καθώς και από άλλους επιβάτες. Η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 11.35 μμ (τοπική ώρα), ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ετοιμάζονταν να προβούν σε καταγγελία σε βάρος του 25χρονου Ανίλ Ουσκανίλ, Τούρκου πολίτη, για διένεξη με το πλήρωμα της πτήσης, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο ειδικός πράκτορας του FBI Πολ Ντελακόρτ, ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής της έρευνας.

Ο Ντελακόρτ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν ο Ουσκανίλ προσπάθησε να εισβάλει στο πιλοτήριο, απάντησε πως o Τούρκος επιβάτης ήταν στον διάδρομο του αεροσκάφους και είναι «ασαφές ποιο ήταν το κίνητρό του».

Η αστυνομία του αεροδρομίου του Λος Άντζελες ανακοίνωσε από πλευράς της πως ο Ουσκανίλ είχε συλληφθεί, ανακριθεί και αφεθεί ελεύθερος ώρες νωρίτερα, αφού προηγουμένως είχε πιαστεί από την ασφάλεια ενώ περνούσε από πύλη που οδηγούσε στο αεροδρόμιο. Ο Ρομπ Πέντρεγκον, εκπρόσωπος της αστυνομίας του αεροδρομίου του Λος Άντζελες, είπε ότι ο Ουσκανίλ ήταν ένας επιβάτης με boarding pass που πέρασε τους ελέγχους ασφαλείας αλλά ισχυρίστηκε πως έχασε τον δρόμο του επειδή ήταν ζαλισμένος λόγω κατανάλωσης αλκοόλ.

Δημοφιλή